No n'hi ha prou

03.05.2015 01:35

Torrent (T.Martínez).- A la jornada 28, un empat al camp d'Huracán, segon classificat, hauria sabut a glòria. Però a falta de dues jornades pel final, l'1-1 obtingut a Torrent es queda curt per un Sant Andreu que serà equip de Tercera si el Cornellà guanya un dels seus tres últims partits. Podria succeir aquest diumenge contra el València Mestalla.

Miguel Álvarez ha sorprès Toni Seligrat amb la seva disposició tàctica, ja que el tècnic andreuenc ha apostar per una defensa de tres centrals, amb Guzmán a la dreta, Carroza a l'esquerra i Manu Viale al mig. Així, amb un imperial partit del defensa argentí, el Sant Andreu ha neutralitzat el perill de dos davanters alts i forta com Tariq i Javi Navarro. A les bandes, tant Llamas com Bigas s'han mostrat molt profunds i s'han incorporat constantment a l'atac.

Després d'uns primers compassos d'empenta, el Sant Andreu s'ha fet amb el control del partit. Nuha ha baixat diverses pilotes d'esquena i Bruno ha fet mal amb desmarcatges profunds. Les primeres ocasions han estat quadribarrades: Llamas ha reclamat un penal al minut 10 (li han mostrat groga per simular) i Nuha ha rematat al pal al 12'.

A l'Huracán, Aridai era el principal focus de perill per la banda dreta. L’extrem local, firmat al mercat d'hivern, ha desequilibrat pel seu flanc, però les seves centrades no han trobat rematador davant la ferma defensa andreuenc. En canvi, més fortuna de cara al gol ha tingut el Sant Andreu abans del descans: Bruno ha obert la llauna al 45', després d’aprofitar una bona passada a l’espai, ficar-se entre els dos centrals i regatejar el porter Paco. Un minut abans li havien anul·lat un gol a Xavi Jiménez, per fora de joc.

L'Huracán, que defensava la segona posició, ha sortit molt més endollat a la represa i ha empès el Sant Andreu des del primer minut. Els de Seligrat han anat afegint llenya al foc amb el pas del cronòmetre i han tancat al seu camp els quadribarrats. No obstant això, han estat a prop d'anotar el segon quan Bruno ha agafat l'esquena de la defensa local, s'ha anticipat a Paco i, ja sense angle i molt forçat, ha intentat trobar Nuha amb una centrada al segon pal. El brasiler s'ha quedat estès a terra i l'Huracán ha intentat anotar al contraatac. Guzmán l'han interromput en primera instància, però l'àrbitre no ha aturat el joc, Huracan ha posat la pilota a rodar d'immediat i Peris ha trobat Tariq amb una precisa centrada a ras de terra. 1-1 al minut 65.

L'empat, molt protestat a la banqueta quadribarrada, ha trencat el duel. El xoc s'ha convertit en un seguit d'anades i vingudes de tots dos equips, obligats a guanyat. Huracán s'ha exposat en busca del 2-1, que ha evitat Morales en un parell d'ocasions, i el Sant Andreu ha buscat la seva oportunitat al contracop, donant entrada a Calderón, Puerto i Rubén.

Així, ha generat quatre ocasions molt clares:  Paco ha evitat el gol de Bigas, Puerto ha rematat amb la cama dreta per sobre el travesser amb tot de cara, Rubén ha rematat molt forçat a l'àrea petita una centrada des de la dreta i Calderón s'ha entretingut més del compte en un contraatac al descompte. Resultat: ningú ha trencat un empat que no afavoreix ni a Huracán ni a Sant Andreu.

Camp: Municipal de Sant Gregori.

Huracán: Paco, Gomis (Julià, 79'),  Amarilla, Fali, Peris: Ardai (Boix, 70'), Rubio, San Julián, Loro; Javi Navarro (Agudo, 54') i Tariq.

Sant Andreu: Morales, Guzmán, Viale, Carroza, Llamas, Bigas, Ibon, Ton, Xavi Jiménez (Rubén, 75'), Bruno (Puerto, 68') i Nuha (Calderón, 68').

Àrbitre: Escudero Marín (Castella La Manxa). T.G: Fali, Agudo / Llamas, Ibon i Viale.

Gols: 0-1, Bruno 45'. 1-1, Tariq 65'.