Nervis de l’afició, tèbia resposta del club

18.06.2015 14:47

Barcelona (G.Pérez).- Els aficionats del Sant Andreu han reaccionat a la falta d’informacions sobre el club i el futur de l’equip. Ho han fet mitjançant protestes cada cop més nombroses a les xarxes socials i, fins i tot, una campanya de recollida de signatures a la plataforma charge.org. Aquesta situació i el salt de l’assumpte a grans mitjans de comunicació ha generat una tímida reacció dels propietaris, mitjançant un comunicat de premsa on asseguren que s’està treballant per preparar la propera campanya, tot i que no aprofundeixen en detalls.

Fa dies que l’afició seguia amb inquietud com, des del club, no sortia cap dada sobre la nova temporada. Una preocupació que va créixer exponencialment després de fer-se públic els fitxatges de Miguel Álvarez pel Sabadell, que deixava l’equip sense entrenador, i el de Guzmán per L’Hospitalet. La sensació, així ho van manifestar molts seguidors via xarxes socials, era que no s’estava treballant i que tot estava parat. Fins i tot, hi havia rumors que qüestionaven la continuïtat de la Societat Anònima Esportiva.

Aquesta setmana, un grup de seguidors han creat un grup a Facebook per debatre sobre la qüestió i proposar iniciatives. I una és la creació d’una recollida de signatures a charge.org. La pàgina apunta que, malgrat el tems que fa des que es va consumar el descens, “el silenci ha regnat en les boques dels dirigents del club” i lamenta que ni el nou president ni la màxima accionista, Dinorah Santa Ana, “no han gosat donar cap explicació al respecte” ni tampoc “s’han dignat a exposar cap projecte de futur”. Es demana “un compromís ferm” que no es liquidarà la societat i que s’expliqui el nou projecte així com els plans per a la campanya d’abonaments i el futbol base.

La mobilització ha tingut ressò en diferents mitjans de comunicació, com ara Sport, Catalunya Ràdio o El 9 Esportiu. Tot plegat ha generat una resposta del club en forma d’una nota de premsa envaïda als mitjans i penjada en la seva pàgina web oficial.

El comunicat admet que es reacciona “davant de l’aparició de determinats comentaris difosos a través de les xarxes socials” i assegurar que la nota vol traslladar “un missatge de confiança i normalitat” als socis i aficionats. S’afirma que “el club ha atès i continuarà atenent amb normalitat totes i cadascuna de les obligacions diàries que té com a entitat esportiva”. En referència a la faceta esportiva, s’informa que “s’està treballant en la planificació de la temporada vinent i que pròximament es faran les comunicacions oportunes”. No s’avança, però, cap dada més. Tot apunta que, malgrat el text, el neguit dels seguidors es mantindrà els propers dies.