Nàstic, Hospitalet i Llagostera, a un pas de l'ascens

09.06.2014 09:09

Tres dels quatre equips del Grup III de Segona B s’han classificat per la darrera ronda de la promoció d’ascens a Segona. Nàstic, Hospitalet i Llagostera -després d’una impressionant remuntada contra l’Avilés- han superat les seves eliminatòries i estan a dos partits d’abandonar la categoria de bronze del futbol espanyol. El Lleida, en canvi, s’ha quedat fora en caure a la pròrroga al camp del Leganés. Per tant, com a mínim un entre Nàstic i Llagostera no jugarà a Segona B l’any vinent. 

D’altra banda, cap dels equips catalans de Tercera Divisió s’ha pogut sumar al Cornellà, campió del grup V, en l’ascensor que porta a la Segona B. Europa i Montanyesa han caigut davant els seus rivals. L’equip de Gràcia ha perdut a Socuéllamos mentre els de Nou Barris han deixat escapar el passi a la darrera ronda de la promoció en un penal encaixat al minut 89 contra el Formentera.

A més, a falta que es confirmi la distribució dels quatres grups de Segona B un cop tancats els ascensos i els descensos, és probable que el Sant Andreu torni a jugar al Rico Pérez, estadi que porta bons records al combinat quadribarrat. Allí es va proclamar campió del Grup III la temporada 2009-10 després de vèncer a Alacant per 0-1. No obstant, el rival era l’Alicante CF, liquidat aquest mateix any després d’entrar en concurs de creditors. Aquest cop el Sant Andreu s’enfrontaria a l’Hércules, un dels quatre equips de Segona Divisió que ha perdut la categoria aquesta temporada. En canvi, Mallorca i Girona, amenaçats pel descens fins l’última jornada de la Liga Adelante, han mantingut la categoria i han evitat el fantasma de la Segona B. Alhora, la permanència de l’equip balear ha confirmat la presència del Mallorca B a la categoria de bronze la propera temporada. Acompanyarà a l’Atlético Baleares i potser al Formentera, que ha eliminat a la Montanyesa a la segona ronda de la promoció d’ascens a Segona B.