Morales: “Tenim el que mereixem”

20.05.2015 19:48

Barcelona (T.Martínez).- José Miguel Morales va atendre els micròfons de Ràdio Trinitat Vella al darrer Paraules d’Esport (diumenge, 20h), per repassar la temporada del Sant Andreu. El porter i capità quadribarrat s’ha mostrat autocrític amb l’actuació de l’equip i també ha parlat dels seus plans de futur, que passen pel Narcís Sala sempre i quan la directiva hi tingui interès.

Quina valoració feu de la temporada?

Molt dolenta. Sempre que baixes de categoria és una mala temporada.

Què ha canviat aquest any perquè l’equip entrés en aquesta dinàmica?

Quan entres en aquestes dinàmiques és molt difícil sortir-ne. L’equip ha treballat moltíssim per fer tot el contrari del que ha fet, però hi ha vegades que no surten bé les coses, tens moltes lesions, etc. Tenim el que mereixem.

Com han estat aquestes últimes setmanes, aquests dos últims partits que s’han de jugar sabent que ja no hi ha opcions?

Es viu malament, perquè es consuma el que no vols que passi. Però l’equip ha seguit treballant i fent el mateix que cada setmana: treballar per guanyar els partits. No hem aconseguit l’objectiu i cal fer balanç de la temporada.

Han passat tres entrenadors, Piti, Rubén García i Miguel Álvarez. Què ens pots comentar de la seva forma de treballar i del seu tracte personal?

Ha estat el mateix amb tots: ganes de treballar i de voler fer les coses bé. No hi ha hagut cap problema. Hem tingut dinàmiques molt dolentes on els jugadors hem estat els principals culpables. Som els que juguem i no hem tret els partits. Cada míster ha fet el millor possible.

Un dels actors importants ha estat el canvi de directiva a nivell institucional. Com ha estat la relació de la plantilla amb la directiva?

Molt bona. Ho han donat tot. Ens han donat tot el que els hem demanat i han treballat moltíssim perquè l’equip no estigués on està. Però els que juguem som nosaltres. A nivell econòmic i social han treballat molt bé. Venien d’una època dolentíssima en tot el que no era nivell esportiu. En tot l’aspecte extra esportiu, la valoració ha de ser de deu. Li han donat la volta al club, com vaig dir al principi. Sé com està el club per dins i és increïble. La truita ha girat al 100%. Ara anirem a Tercera a nivell esportiu, però hem de tornar tan aviat com sigui possible.

Perquè ens puguem fer una idea els que ho veiem des de fora, què ha canviat en el dia a dia?

Porto molt temps al club i una de les coses més importants és que arribaves com a jugador i no hi havia ningú. Era un solar. Ara arribes i sempre hi ha algú per qualsevol cosa: si no hi ha pilotes, per exemple. En èpoques anteriors no hem tingut pilotes o aigua. El dia a dia es fa molt dur. He estat en altres clubs on tenia de tot i arribes aquí i a la primera època molt bé, també amb molts defectes quan vaig arribar, però després cada cop anava a pitjor. Ho havíem viscut al futbol base i també al primer equip, on molts jugadors no dèiem res però eren mesos d’impagaments o entrenaments en què no podíem beure aigua. Però l’equip funcionava. El pitjor és que no hem sabut retornar tota l’estima del dia a dia: sempre hi ha gent a l’oficina, gent a l’entrenament, el president està gairebé sempre per aquí, etc.

A nivell personal, com s’ha vist Morales aquesta temporada?

Jo em trobo bé. Crec que he intentat donar el màxim de mi mateix per ajudar l’equip. Tinc una recepta màgica que és el treball. A dia d’avui, em considero molt treballador, més que quan era més jove. Les valoracions no me les he de fer jo, malgrat tot. Les han de fer els aficionats, la directiva, etc.

Podem dir si Morales continuarà al Sant Andreu?

No ho podem dir perquè a dia d’avui no ho sabem. La meva primera opció segueix sent el Sant Andreu. Tant de bo em pogués retirar al Sant Andreu, però no depèn de mi. Aquest any acabo contracte i espero arribar a un acord si el club vol que segueixi. Si el club ho vol, trobarem un camí. Està claríssim.

Aquesta temporada hem vist Manu, el porter suplent, als darrers dos partits. Els aficionats gairebé no el coneixen, perquè el titular és Morales. Com és Manu?

Crec que és un molt bon porter. Té unes condicions molt bones. Li fa falta temps i és un company més que està treballant per guanyar el seu lloc i ho està fent molt bé per jugar en qualsevol moment.