Morales, al podi dels mites andreuencs

26.12.2014 12:44

Barcelona (G.Pérez).- José Miguel Morales compleix aquest Sant Esteve 38 anys. I ho fa com a amo i senyor, i ja des de fa set temporades, de la porteria del Sant Andreu. És un dels jugadors més veterans de la categoria però, malgrat la seva edat, sembla tot un jove. I, a més, aquesta temporada s’ha convertit en el quart jugador que més partits ha disputat amb l’equip quadribarrat.

Amb els 18 duels que ha disputat a la campanya 2013-14, tots ells de lliga, Morales ja suma un total de 256 amb la samarreta andreuenca. D’aquests, 238 en partits del campionat de la regularitat i 15 en diferents competicions eliminatòries, ja sigui Copa del Rei o Copa Federació.

D’aquesta forma, enguany ha superat a fins a sis mites de la història del Sant Andreu: Jaime Alborch (242 partits), Ricard de Frías (243), Hans Schnonhöffer (244), Antonio Font (245), Ángel Valencia (247) i Luis Guri (250). D’aquesta forma, Morales ja és el quart jugador amb més encontres disputats.

Només tres mites el superen. En tercera posició es troba Antonio Martín, amb 286 partits. Segon és Guillermo Tovar, amb 331. I el jugador que més vegades ha vestit en compromís oficial la quadribarrada andreuenca és Antonio Moya: 332 ocasions.

Les dades de Morales, però, no només són impressionants si es parla de la seva etapa al Sant Andreu. A Segona A, va disputar 103 duels de lliga amb el Terrassa. A Segona B, ja en porta 383 amb el mateix conjunt egarenc i amb el Sant Andreu. És a dir, té la possibilitat d’arribar aquesta temporada als 400 partits a la categoria.

Amb aquest bagatge, qualsevol podria pensar que se li acosta la retirada. Però Morales, ho ha dit ja en vàries entrevistes, no s’ho planteja encara. Sempre ha deixat clar que encara té corda i que, a més, desitja continua al Narcís Sala. Hi ha porterito13 per estona.