Miguel Álvarez, ara sí

18.02.2015 23:00

Barcelona (G.Pérez).- Una setmana després que les negociacions entre el Sant Andreu i Miguel Álvarez quedessin en punt mort, i gairebé per sorpresa, el club quadribarrat ha anunciat l’arribada del tècnic andalús a la banqueta del Narcís Sala. L’entrenador rellevarà Rubén García, que tornarà a fer-se càrrec del juvenil.

Després de la dolorosa derrota al camp del Balears, la directiva havia apostat per la contractació d’un nou mister que actués com a revulsiu. La primera opció era Álvarez, home experimentat tant en Segona B com en Segona A. L’acord econòmic era un fet però diferències per algunes clàusules contractuals van fer que no s’arribés a signar. I, per tant, Rubén García va dirigir l’equip contra l’Hércules, duel que va acabar després d’un final d’infart amb una victòria transcendental per al Sant Andreu.

Malgrat aquest resultat, s’ha continuat treballar per acostar postures i la feina ha donat fruit aquest dimarts. Álvarez ha signat contracte com a tècnic andreuenc fins a final de temporada. L’objectiu: salvar l’equip.

Álvarez, de 55 anys, és un dels entrenadors amb més prestigi a la categoria. Se’l va començar a llaurar a clubs de Tercera Divisió com el Vilassar, l’Horta o el Guíxols a finals de la dècada dels noranta. Una gran temporada (1999-00) amb el Mataró, i amb l’actual porter quadribarrat sota les seves ordres, li va servir per donar el salt a Segona B. El va fitxar el Terrassa, al qual va ascendir i mantenir dues temporades a Segona A. Posteriorment entrenaria el Ciudad de Murcia, un altre cop el Terrassa, Lorca Deportiva, Badalona, L’Hospitalet –en dues etapes-, Leganés i Alcorcón. Amb el quadre riberenc va ser campió del grup 3 i es va quedar a un pas de l’ascens.

Álvarez, a més de la seva veterania, coneix perfectament la plantilla quadribarrat. Ha vist molts dels darrers partits al Narcís Sala i, de fet, ha coincidit al llarg de la seva trajectòria amb cinc dels futbolistes. Morales a banda, el tècnic andalús va tenir els germans Viale a L’Hospitalet; Mikel Azparren, al Lorca, i Llamas, al Leganés.

El tècnic debutarà a la banqueta el proper diumenge en el transcendental duel a la ciutat esportiva de Paterna enfront el Valencia Mestalla, un partit clau ja que, en cas de victòria, els quadribarrats tornarien a tenir a tir les places segures de la taula. De la seva banda, Rubén García tornarà a dirigir el juvenil a més de recuperar el càrrec d’adjunt a la direcció esportiva del futbol base.

Fa uns dies, en declaracions a RTV Esports, Álvarez apuntava que el Sant Andreu “és un equip al qual se li pot treure més profit, perquè crec en mi mateix i en la plantilla”. A més valorava positivament la massa social. “A poc que li donis a l’afició, aquesta respon i viu el futbol com a mi m’agrada”. En definitiva, el tècnic avisava que agafar l’equip “no és una tasca fàcil, perquè la situació és complicada a nivell esportiu” però apuntava que “són jugadors que podrien donar molt més de si” i que “tot plegat és molt temptador”.