Més vida al descompte

26.04.2015 22:20

Barcelona (J.R.González).- Ja ho deia Miguel Álvarez. Iván Guzmán és l’home que tot entrenador voldria a les seves files. I el jugador ha respós a aquests elogis amb un gol vital. Des de l’eix de la defensa, ha donant a l’últim sospir de partit contra l'Eldenc tres punts al Sant Andreu que li permeten continuar en la lluita per la permanència. Una repte complicat, però on els andreuencs no volen donar el braç a tòrcer.

Sortia el Sant Andreu amb Guzmán i Carroza a l’eix defensiu, i amb Calderón i Puerto a la banqueta. Intencions clares de buscar accions ofensives tant pels andreuencs com per l’Eldenc, dos equips que necessitaven els tres punts per continuar sobrevivint. El primer xut ha estat a càrrec de Xavi Jiménez, però molt desviat. Tot i aquesta acció, l’equip alacantí ha agafat les regnes del partit i han començat a cercar la porteria de Morales. Un Guardiola omnipresent ho ha provat des de lluny sense encert (13’). El Sant Andreu ha respost amb una bona acció d’atac que ha culminat Bruno amb un remat massa desviat (23’).

Però el primer gol ha estat visitant. Guardiola s’ha plantat sol davant Morales després d’una recuperació de Vivanco. Tot i l’aturada del porter andreuenc, el rebot ha beneficiat el davanter i només ha hagut d’empènyer la pilota (25’). El Sant Andreu, però, no s’ha enfonsat, i ha passat a dominar la pilota per contrarestar el gol que l’enviava a Tercera. Primer ha estat Bigas, qui amb una jugada personal no ha pogut combinar amb Bruno dins l’àrea (36’). Després, el mateix brasiler ha forçat una falta perillosa a la frontal. Ibon ha assumit la responsabilitat, I l’ha enviada a l’escaire (38’). Primer gol de lliure directe del Sant Andreu a la temporada que donava un empat molt necessitat.

Gol psicològic un altre cop per empatar al rival. El Sant Andreu ha seguit dominant, però sense crear ocasiones sobre la porteria de Alberto. Així, l’àrbitre de La Rioja ha enviat als jugadors als vestuaris a descansar.

Un descans que li ha anat millor a l’Eldenc, qui ha sortit dominant la pilota buscant el segon gol. Tot i això ha estat Bruno el primer a xutar desviat (46’). El quadre alacantí ha tingut el gol en botes de Juanjo, que amb dos companys a l’àrea petita ha xutat molt desviat després de recuperar la pilota en un mal refús de Ton (55’). Yahvé sí que no ha perdonat. Una pilota que s’ha passejat per l’àrea sense que ningú pogués treure-la l’ha agafat l’extrem a l’altra banda. Control i definició amb xut ras que s’ha colat sota el cos de Morales quan semblava que la parava (58’). Un altre cop darrera al marcador i amb l’equip a Tercera acompanyat del Saragossa B i de l’Il·licità.

Miguel Álvarez ha canviat el tipus de joc donant entrada a Calderón i Puerto, traient a un Chaco batallador però sense encert. Els andreuencs s’han llançat cap a la porteria d’Alberto ara amb més toc, i sobretot en banda esquerra amb uns sensacionals Calderón i Bigas. En una d’aquestes incorporacions, una centrada s’ha estavellat a la mà del lateral Juanjo. Una falta paral·lela al lateral de l’àrea que Ton ha fet un centre xut tancat, el qual ha pentinat Xavi Jiménez per fer l’empat a dos (69’). L’empat no servia, i l’equip buscava un tercer gol. Set minuts després, Calderón ha deixat d’esperó a la incorporació de Bigas, qui ha posat una passada de la mort on ha aparegut Bruno per a boca de canó posar el 3-2 (77’).

El partit no estava acabat encara, i així ho ha demostrat l’Eldenc. Jose Sánchez ha obert per Guardiola. Davant els dos centrals, el nou ha fet una passada interior per a Chupe, que davant Morales no ha perdonat pel pal curt (85’). Gerro d’aigua freda que deixava tocat al Sant Andreu. El partit ha embogit totalment, sense control per cap banda i podent sentenciar qualsevol dels dos equips. I qui ho ha aconseguit, en l’últim minut de l’afegit, ha estat Guzmán. Ha caçat una pilota pentinada per Nuha, i sol davant del porter visitant li ha colat la pilota entre les cames. Gol agònic que ha deixat a Guzmán estirat celebrant un gol que val una vida més per als quatribarrats, ja que l’àrbitre ni ha esperat que es treies la pilota de centre per xiular el final.

Camp: Narcís Sala. 500 espectadors.

Sant Andreu: Morales, Llamas, Guzmán, Carroza, Bigas, Ibón, Alcover, Rubén Martínez (Calderón, 59’), Bruno, Chaco (Puerto, 59’) i Xavi Jiménez (Nuha, 81’).

Eldenc: Alberto, Aitor, Samu, Aridane, Juanjo, Vivanco, Yahvé, Cañadas (Perona, 77’), Chupe (George, 92’), José Antonio (José Sánchez, 63’) i Guardiola.

Àrbitre: Soto Grande (La Rioja). T.G.: Rubén Martínez / Chupe, Jose Antonio i Juanjo.

Gols: 0-1, Guardiola (25’). 1-1, Ibón (38’). 1-2, Yahvé (58’). 2-2, Xavi Jiménez (69’). 3-2, Bruno (77’). 3-3, Chupe (85’). 4-3, Guzmán (93’).