Martí Cifuentes: "El responsable és Manuel Camino"

12.08.2014 19:56

Barcelona (T.Martínez).- L’extècnic andreuenc Martí Cifuentes ha convocat aquest dimarts una roda de premsa a l’hotel NH La Maquinista per descriure la cronologia de l’últim mes i mig. En aquest període, Cifuentes va passar de renovar el seu contracte a acabar fora del club quadribarrat. L’entrenador de Sant Cugat del Vallès ha sortit acompanyat per Xavi Calm i Aitor Ramos, membres del seu cos tècnic, en una compareixença en què també han assistit vells coneguts de l’afició quadribarrada com Manel Martínez o Juan Carlos Campos. Cifuentes ha apuntat l'expresident del club, afirmant que "el responsable és Manuel Camino".

“El Sant Andreu és una entitat prou gran com per donar una explicació de tot el que ha passat en aquestes últimes setmanes”, ha començat Cifuentes, que ha explicat amb pèls i senyals la situació viscuda. L’antic cos tècnic del Sant Andreu s’ha mantingut al marge durant les primeres setmanes posteriors a la venda del club per part de Manuel Camino i a l’entrada de Dinorah Santa Ana.

De fet, l’expresident del Sant Andreu ha estat el principal assenyalat a la roda de premsa. ”Abans del partit contra l’Ontinyent, se’ns va dir que es comptava amb nosaltres fos quina fos la categoria en què milités el club”, ha descrit Cifuentes. Més tard, ha ampliat els detalls explicant la voluntat de totes dues parts per engegar un nou projecte de garanties, amb “un pressupost limitat però suficient”.

“El dia 5 de juny, Manuel Camino em truca perquè vol que vagi amb ell a una reunió. Finalment aquesta reunió és amb Dinorah Santa Ana, que ens van transmetre el seu projecte com a màxims responsables esportius del club en aquell moment. Vam acudir per petició expressa del senyor Camino”, prosseguia el relat de Cifuentes. “Em comuniquen que si ells es fan càrrec del club comptaran amb nosaltres”, ha afirmat l’extècnic.

Però en la relació entre Cifuentes i Dinorah Santa Ana hi ha un punt d’inflexió que es produeix la setmana del 9 al 13 de juny, quan el llavors tècnic del Sant Andreu supervisa les sessions d’entrenament amb una sèrie de jugadors que s’oferien al club. Aquests dies van participar diversos futbolistes de l’agència de representació que porta Dinorah Santa Ana “perquè el cos tècnic els valorés”. El moment en què Martí Cifuentes comunica a l’agència que difícilment tindrien cabuda a l’equip, es produeix una clara ruptura de relacions entre les dues parts.

A partir d’aquest instant, el desconcert és evident, ja que el cos tècnic no sap amb certesa quin seria el paper dels nous accionistes ni si el pressupost de la plantilla creixeria, segons ha comentat Cifuentes. Tot i així, l’entrenador de Sant Cugat ha explicat que “se’ns dona ordres de tancar la plantilla i rebem la promesa ferma que Camino només vendrà les seves accions amb la condició que es mantingui el cos tècnic i el projecte esportiu, amb la continuïtat dels jugadors firmats”.

El discurs prenia força envers l’expresident Camino: “El dia 1 de juliol la plantilla estava formada per 21 jugadors, que havien firmat el seu contracte. Tenim els contractes firmats pels futbolistes i els representants. Només queda la firma del senyor Camino per donar-los validesa. I el senyor Camino m’anuncia que ell els firmarà abans de vendre el club”. No obstant, aquesta promesa es va incomplir, Camino no va firmar els contractes i es va acomiadar de Cifuentes amb un whatsapp el dia 9 de juliol en què li desitjava “molta sort” i li comunicava que “a partir d’ara el poder requeia en els nous accionistes”.

Més tard, els nous accionistes citen el cos tècnic i els comuniquen, sense cap explicació prèvia, que ja no compten amb ells per la següent temporada. “Nosaltres no critiquem en cap moment la gestió del grup encapçalat per Dinorah Santa Ana. Ens sap greu perquè el dia 5 de juny comptàvem amb dues ofertes per marxar”, ha reconegut Cifuentes.

“Per nosaltres el responsable de la situació té nom i cognoms: és el senyor Manuel Camino. Crec que no ha anat amb la veritat per davant i ha jugat amb el futur de 30 famílies”. Així ha tancat el seu discurs l’extècnic andreuenc, desvinculat del Sant Andreu des del 10 de juliol.

A continuació pots escoltar la roda de premsa de Martí Cifuentes.