Marquen, guanyen i convencen

22.11.2014 18:36

Zaragoza (G. Pérez).- La UE Sant Andreu ha aconseguit una victòria balsàmica i trenca una sequera de victòries i de partits sense marcar que es remunta a l’11 d’octubre, la vuitena jornada de campionat, quan els quadribarrats van batre l’Alcoyano per 1 gol a 2. Des que Bruno va fer el segon gol dels quadribarrats, l’equip acumulava 520 minuts en lliga sense veure porteria. La tarda ha estat magnífica pels interessos dels quadribarrats, que agafen aire i es distancien, momentàniament, de la zona baixa de la classificació.

El Sant Andreu ha dominat els primers compassos de partit. Alberto Carroza, avui titular aprofitant la sanció d’Ibón Gutiérrez, ja ha pogut fer el primer a la sortida d’un córner però s’ha topat amb les mans de Víctor, el porter aragonès. No ha hagut d’esperar gaire, però, el Sant Andreu per fer el primer gol de la tarda. En concret, han estat 8 minuts: Joaquín Calderón ha trobat dins l’àrea Víctor Alonso que ha col·locat la seva rematada fregant el pal on no hi ha arribat el meta local. La famosa ratxa negativa de cara a porteria, doncs, s’ha tancat en 528 minuts en lliga i 618 en total si sumem el partit enfront el Prat a la Copa Federació; s’ha superat en 4 minuts la de l’any passat amb Patxi Salinas i Martí Cifuentes.

En els minuts següents el Sant Andreu ha dominat el Zaragoza, que només generava perill a la contra i deixava molts espais en defensa. A la mitja hora els quadribarrats han cedit terreny als locals, que han incomodat Morales a pilota aturada. Lafita, a 10 minuts pel descans ha fet lluir el capità andreuenc a pilota aturada i li ha fet treure una mà salvadora. Sorprenentment, abans d’acabar el primer temps Diego Súarez ha estat substituït per Gabarre; el davanter ha començat la temporada sent el màxim golejador i el màxim assistent del filial, amb 5 dianes i 4 passades respectivament. Probablement és degut a problemes físics.

Al segon temps els quadribarrats s’han trobat amb un rival que no ha canviat gaire la seva dinàmica respecte el primer temps. Calderón ha demanat el canvi però en aquest cas no ha estat per lesió, sinó per la falta de ritme a causa de la lesió que l’ha apartat diversos partits dels terrenys de joc. Poc després ha entrat Xavi Puerto, que ha canviat el curs del partit. Abans Bruno i Guzmán han tingut una doble ocasió en la que no han aconseguit batre Víctor. Els andreuencs no aconseguien sentenciar el partit i ha estat a la sortida d’un córner llençat per Ton Alcover quan Xavi Puerto ha posat el cap per fer el segon i definitiu gol del Sant Andreu. És el tercer gol aquesta temporada de l’ex d’Espanyol B i Cornellà, que es situa com a “pitxitxi” de l’equip i s’erigeix com un dels millors jugadors de la plantilla.

Als minuts finals del partit, Bruno ha tingut el tercer a les seves botes però Víctor ha salvat el seu equip d’una derrota encara més contundent. Puerto ha rematat per amunt en l’última ocasió del matx. El Sant Andreu es col·loca amb 18 punts i s’allunya de la part baixa de la taula, però el més important és que ha trencat les ratxes negatives i ha esvaït molts dubtes.

 

Fitxa tècnica:

Camp: Ciudad Deportiva Real Zaragoza. 100 espectadors.

Real Zaragoza B: Víctor, Carlos, Nieto, Guti, Vales, Santigosa, Lafita, Tierno, Kilian, Diego Suárez (Gabarre, 36’), Pombo (Rami, 46’).

UE Sant Andreu: Morales, Ton, Jilmar, Viale, Azparren, Carroza, Bruno (Felipe, 88’), Xavi Jiménez, Nuha (Xavi Puerto, 62’), Calderón (Guzmán, 58’), Víctor.

Àrbitre: Bosch Doménech (valencià). T.G.: Pombo, Vales, Tierno, Nieto / Viale, Azparren, Víctor.