Entrevista amb el president del Sant Andreu Manuel Camino

12.09.2011 19:40

Volem repassar aquests primers mesos de mandat. Asssumeixes el càrrec el 30 de juny. Ha passat una mica més de dos mesos. Quina valoració fa d'aquest inici?

Estem intentan consolidar i donar recursos al club, més socis i més patrocinadors. En definitiva el que busquem és l'equilibri. No gastar més del que ingressem. Que poguem tenir uns jugadors i assumir-ne el cost i que com a mínim t'assegurin la permanència i mirar de disputar els playoff. Mai s'ha de despreciar aquesta possibilitat.

De moment l'inici de l'equip no és el més il·lusionant però es veu una plantilla unida.

Diria que tenim bons jugadors. Tenim la materia per poder tenir un bon equip. De fet no estem jugant malament, ho diu tot el món. El problema és que no trobem el gol, i això és important també... Però tenim equip. Crec que anem de menys a més. Tenim un bon entrenador. Crec que hi ha bona cohesió dins l'equip i a partir d'ara començarem a donar alegries.

El punt d'ahir a les Balears és important, contra un dels equips punters de la categoria. Només va faltar concretar.

Vostés ho van veure i poden jutjar-ho. Sembla que vam tenir dos gols molt a prop. Crec que hem de tenir una mica de paciència i intentar que l'equip es desenvolupi. També tenim alguns jugadors bons lesionats...

Vosté va arribar a la presidència amb moltes propostes. Potser encara és massa aviat per saber si tot es podrà complir. Van fer molta incidència en potenciar el futbol base. Han canviat alguna cosa?

Hem de potenciar-lo i sobre tot donar-li continuitat. El futbol base és la base del Sant Andreu. Sé que el més mediàtic és el primer equip però hem de mirar al futur. Tenim ja 101 anys de vida i hem de mirar cap endavant. Si aconseguim desenvolupar-lo amb plenitut, tindrem futur. Ho estem fent, però realment el l'ideal seria crear una fundació. Hem de ser realistes. Estem vivint del futbol base, i si es fa una fundació no es podria tocar res del planter. Si fos així perquè el Sant Andreu tingui viabilitat sense el futbol base s'haurien de fer més socis. El nostre objectiu és arribar als 3.000 socis.

Ara mateix quants socis té el club?

Socis que paguin una mica més de 800. Crec que el soci del Sant Andreu que hi era abans, ara ha de tornar. El necessitem. No només pels diners, també pel seu suport al terreny de joc, que pateixin al camp. No és el mateix veure el partit per la televisió. De fet, quan convido a alguna persona em sorprèn que gaudeixin tant i que després segueixin els resultats del Sant Andreu. Diuen que els atreu perquè té més vitalitat que un equip de Primera Divisió, que els hi dóna molt d'entusiasme seguir-lo. Ho segueixin per la ràdio o com poden. Aquest any estan gaudint, encara que estiguem a sota de la taula.

Si l'equip acompanya amb resultats hi haurà més gent que s'enganxi.

Han de venir, han de venir. Jo animaria al poble de Sant Andreu perquè vinguin al camp, ho visquin.. i que si venen ho gaudiran. I després tornaran, i es faran socis. A més tenim un equip que promou molt l'esportivitat, tenen dignitat quan perden i també ambició.

Que hi hagi futbol de primera divisió el diumenge a les 12.00, perjudica a l'assistència de més públic?

A nosaltres particularment si. Ahir vaig parlar-ne amb el Piti i li vaig preguntar què preferia, si jugar pel matí o per la tarda. Ell em diu que millor a les 12.00 del migdia. Així que realment és una mica contradictori.

Quan vas assumir la presidència es va parlar de la possibilitat de lluir un patrocini a la samarreta. Com està el tema?

Estem lluitant perquè ens la patrocini Adif. Abans el Narcís Sala i el Camp del Centenari s'unien a través del pont de Sarajevo i en 7 o 8 minuts els nens anaven d'un camp a l'altre. Ara mateix, els nens han d'agafat un autobús, travessar el pont del Treball, carrer Santander i després pujar per un carreró. Gairebé triguen mitja hora, o fins i tot una miqueta més. Això ens està perjudicant molt. Els hi estem demanant a Adif que mentre durin les obres ens patrocinin la samarreta. A banda d'això s'està fent alguna altre gestió, però les empreses estan poc receptives.

Per tant per lluir un patrocini potent s'haurà d'esperar.

A més aquest any la lliga ha començat abans i ara és quan comencem a fer les gestions.

Un dels punts que més va cridar l'atenció del que va anunciar va ser la intenció d'apadrinar un equip de l'Àfrica.

S'han fet gestions i ho tenim molt present. El principal objectiu és tenir-lo aquí una setmana i aprendre de la seva humilitat. Crec que pels nens és important que vegin les necessitats d'aquesta gent i les ganes de lluitar i de jugar que tenen. El futbol aparta a aquests nens d'estar en altres llocs que no són gens bons. La idea que tenim és poder-ho dur a terme a través de la fundació del senador Josep Maldonando.

Gràcies per l'atenció i tan de bo es guanyi aquest diumenge contra l'Olímpic de Xàtiva.

No tinc cap dubte de que guanyarem.

 

Fotografia del diari ARA