Manuel Camino: "No s'entén l'actitud del nostre equip"

09.04.2014 23:31

Manuel Camino va atendre Ràdio Trinitat Vella el passat diumenge al Paraules d'Esport. El president de la UE Sant Andreu va comentar l'actualitat del club quadribarrat, a nivell esportiu i institucional.

Quina valoració fa de la situació actual del Sant Andreu?

És molt delicada. Depenem de nosaltres però els equips de sota estan apretant. Després veurem unes altres actituds en funció dels objectius que hagi complert o no cada equip, perquè a vegades passen coses estranyes.

L’últim partit era un duel per guanyar-lo. No s’entén el resultat ni s’entén l’actitud del nostre equip tot i la mala dinàmica del Constància i a la poca afluència de públic. Al minut 3 ens marquen el gol. La primera meitat va ser tota seva. I la defensa estava de vacances, insegura i dormida. Jo he trobat a faltar molt la falta d’Ibon, però és molt dolent que perquè falti un jugador ja no hi hagi equip.

Què cal fer per revertir aquesta situació tan delicada?

Hem tingut la gran sort que el València ha perdut i que el Llevant B ha empatat i per això si acabés avui la lliga estaríem salvats. El que no vull és jugar-nos-la a última hora contra el València, que sembla que és el que passaria en el millor dels casos. M’asseuré amb l’entrenador i després farem un menjar distès amb els jugadors per valorar entre tots el que passa. Aquí passa alguna cosa des que va marxar Patxi. I abans que marxés també ja passava alguna cosa que ara s’ha pronunciat més. Desconec què és, però hem punxat en tres partits per a guanyar-los. I el del diumenge, contra l’Hospitalet, ens genera més dubtes. Ara cal anar a guanyar.

La dinàmica al final de l’etapa Patxi no era bona. Com valora ara el canvi d’entrenador?

Hem notat que l’equip està molt més en forma. Però segueix passant el mateix que passava i que encara no ho ha descobert. És un gran entrenador, que està preparat i estic segur que no és el culpable. Cal veure què passa. Si baixéssim a Tercera ens ho prendríem amb tota la dignitat del món i intentaríem sortir d’allà el més aviat possible. Caldria fer un equip d’un nivell una mica superior a la Tercera. Però intentarem que no sigui així. El Sant Andreu és un equip que no ha d’estar a Tercera i que no hauria d’estar a la Segona B. I és el moment menys oportú per a dir-ho, però hem de reconèixer la situació en què estem per a lluitar contra ella. Queden 15 punts en joc i poden passar moltes coses. Els equips d’avall tampoc ho tenen gaire fàcil.

És òptima l’actitud dels jugadors aquesta temporada, i en especial als últims partits?

El diumenge contra l’Espanyol van fer una segona meitat perfecta. No se’ls podia dir res. El dia del Constància, o al partit del Reus, ha estat una actitud pèssima, una actitud de derrotisme en una situació en què cada partit ha de ser una final.

És un problema afegit haver-se de jugar la permanència amb dos filials com València Mestalla i Llevant B?

És pitjor que contra altres equips. Ens veiem millor lluitant contra els equips de dalt que contra els d’avall. Els filials sempre són dolents per a això. I el València és el pitjor dels casos.

Si l’equip baixa, es planteja deixar el Sant Andreu?

Hauria de prendre les meves tres primeres temporades com un aprenentatge i a partir d’aquí no cometre els errors que jo particularment he comès fins ara i mirar de treure’l de Tercera. Però encara no estem en aquesta situació.

Parlava d’errors. Quins han estat els principals errors de l’etapa Camino?

La gestió del tema Patxi Salinas, on vaig ser bastant culpable. Encara que va ser consensuat sobretot amb Campos i després amb la Junta. Però vam veure un cúmul de coses: 2x1, sabran a què em refereixo, promeses de publicitat importants, etc. Tampoc penses que no són capaços de conduir un equip que està a la Copa del Rei, que era l’únic objectiu que li demanàvem... L’anterior temporada amb Piti vam ser campions de la Copa Federació. Però el que està passant aquest any no té qualificatius. De totes formes, errors n’he comès molts. I els reconec tots. No et pots ficar on no et toca, però t’has de rodejar de gent molt competent. Si no tens gent competent et veus obligat a prendre decisions. Sobretot en l’esportiu, on no tinc ni idea.

Ha deixat el club aquesta setmana el vicepresident Campos. Com valora la seva marxa?

Doncs no ha deixat el club, sinó que el dilluns 31 el vaig cessar. I ho vaig fer amb tota la junta directiva davant. Va prendre el pèl a tota la roda de premsa i a tots els mitjans, però no als directius que estaven present a la destitució. El dia 1 em va suplicar que el mantingués fins a final de temporada. Com que creia que no se’m concediria, perquè ho havíem parlat i ho havíem decidit, va aprofitar una roda de premsa que no era per a ell, sinó per a presentar la comissió delegada. Jo no hi vaig anar perquè no volia que la comissió delegada hi tingués tot el protagonisme i ell es va presentar i ens espatlla la festa. Dubto que hagués tingut capacitat per tenir una roda de premsa. A més, va dir que estimava el Sant Andreu, cosa que dubtava de mi. Es va seure a una taula que no li corresponia després d’enganyar a un directiu que el va deixar seure al seu costat perquè semblés que li donàvem cobertura... En el fons ell va reconèixer l’altre dia a la junta que el senyor Gaspart li va prometre ser president en el seu moment, i no el va posar. I a mi el senyor Gaspart em va citar a l’hotel Miramar amb el senyor Campos perquè em pensés si fer-lo president i jo li vaig dir que no. I no ha estat president. Si no ho ha estat serà per alguna cosa.

Són aquests els veritables motius de desavinença que al·ludia Campos a la roda de premsa?

No. Hi ha hagut alguna cosa més greu però que no puc dir a la ràdio.

I aquest és el motiu, doncs.

Això i la falta de respecte a la Junta i al president a plena junta, cosa que ell va dir que va fer perquè jo el cessés. Si era la seva intenció, va encertar. Tampoc podia dimitir dos dies després de ser cessat.

Des de fa un any es parla d’un parell de projectes del Sant Andreu. Un d’ells eren els patrocinadors i la possibilitat d’anar de gira a Xina i acords d’aquest àmbit. S’ha avançat en aquesta línia?

No s’ha tirat la tovallola en cap tema, ni en l’escola de fora ni en la gira xinesa, però la situació econòmica ens ha desbordat i la inspecció de la Seguretat Social també.

Tampoc en el tema de França?

Tampoc, perquè suposa molts viatges i molta despesa. Si no solucionem el tema econòmic, que ho intentarem a través d’aquesta fundació que farem per protegir el futbol base i perquè sigui el millor que hem tingut al Sant Andreu.

Aquesta fundació suposa externalitzar el futbol base del club?

En absolut. El Sant Andreu i el futbol base a través de la fundació sempre aniran units. Però volem donar una major cobertura. El futbol base donarà suport al primer equip i el primer equip comptarà amb el futbol base. Una simbiosi.

Però, entre d’altres coses, se li canviarà el nom.

Lògicament. La comissió delegada i la SAD actuem units. La comissió ajuda a consolidar el futbol base i sobretot em dona més temps per tenir més temes, com el de la liquiditat. Però que ningú interpreti que és un cop d’estat. Estem més units que mai amb el futbol base. Hi ha un representant dels treballadors, un del futbol base i la resta som gent de la directiva. Però no és una separació del futbol base i el primer equip, però seran entitats diferents però amb un acord de funcionament. Com l’Europa.

Es citen els problemes econòmics. L’afició es pot preguntar què ha passat amb els diners de la Copa del Rei i la Copa Federació. On han anat a parar?

Hem tingut menys dèficit. Hem anat gastant i hem tingut un dèficit menor. La Seguretat Social ens va embargar una gran part, però ens ha servit d’ajuda.

Per acabar vull demanar-li al primer equip una ajuda, que facin un últim esforç. Estem la junta directiva i tots els socis -als quals hem de demanar perdó tant la junta com el primer equip i el cos tècnic- desitjar sortir d’aquesta situació. Vull demanar-los que tinguin una mica de paciència i no siguin derrotistes. Que entre tots puguem donar la volta a aquesta situació.

A continuació pots escoltar l’entrevista sencera: