Manuel Camino: “La prioritat és la renovació de l’entrenador”

20.05.2014 17:39

Barcelona (T.Martínez) Acabada la temporada, tocava parlar amb el president del Sant Andreu, Manuel Camino, que ens va atendre a l’últim Paraules d’Esport (diumenge, 20:00h, a Ràdio Trinitat Vella). A continuació, la part de l’entrevista dedicada a la parcel·la esportiva. Properament publicarem la segona meitat, relacionada amb la situació institucional del club andreuenc.

Des de la directiva, quin és el balanç de la temporada?

La temporada gairebé acaba amb nosaltres, més que acabar nosaltres amb ella. Ha estat una temporada estressant, estranya. Hem olorat la Tercera Divisió. D’altra banda hem arribat als setzens de final (de la Copa) i vam anar guanyant l'actual campió de la lliga.

Amb quin aspecte es queda de la temporada?

Que hem salvat la categoria. Em quedaria exclusivament amb això perquè en un moment ho vam veure molt negre. La gent t’ho recordava: "la temporada en què vam baixar estàvem igual...", tot eren mals auguris. No volíem jugar-nos la permanència contra el València i ho vam aconseguir. Tot i jugar els setzens de final contra l’Atlético de Madrid, em quedo amb salvar la temporada.

Martí Cifuentes va arribar a partir del mes de febrer i va assolir l’objectiu plantejat. Com de satisfeta està la directiva amb la feina del nou entrenador?

Nosaltres li vam prometre que si salvava la temporada quedava renovat automàticament i ell s’ho està pensant. Per part nostra té l’oferta sobre la taula. Ell es va donar un temps per estudiar amb responsabilitat el compromís amb el Sant Andreu i estudiar les mesures que el club li ofereix per assolir els seus objectius, que són ambiciosos.

Quines mesures planteja el Sant Andreu?

Li oferim el pressupost que podem, el suport institucional i de l’afició, i un club que no és un de qualsevol. És el Sant Andreu i un bon aparador, també per a ell, per a promocionar-se. Per a un entrenador que mai havia estat a Segona B, parlar del Sant Andreu és una gran oferta.

Pensant en la renovació de Martí, hi ha algun possible fitxatge, renovació o baixa sobre la taula?

No. El primer és tancar l’entrenador i després ja es parlarà de la resta. Hi haurà un directiu que li donarà un cop de mà, però l’equip el muntarà Martí Cifuentes.

Ara que no hi és Campos, la planificació seria qüestió exclusiva de l’entrenador.

Seria de l’entrenador i del directiu que faria d’enllaç, que l’ajudaria i que té experiència. És Alexis Plaza, que ja havia estat amb nosaltres fa una temporada i que després va marxar com a segon entrenador amb Toshack als països àrabs però que ara ha tornat aquí i s’ha incorporat com a directiu. La directiva tindria la confiança en Alexis Plaza per a aquesta funció.

Si no es donés la renovació de Martí Cifuentes, el club té plantejada alguna alternativa?

No són poques les trucades que tenim amb gent que s’ofereix per a entrenar, alguns fins i tot sense cobrar. El Sant Andreu és un gran atractiu pels entrenadors, però per ara no ens plantejarem res. Si Cifuentes es queda, estaríem encantats. Està molt a prop i estem més o menys en la mateixa línia, tant l’entrenador com nosaltres.

Quin panorama espera al Sant Andreu de cara a la propera temporada?

En primer lloc, ni nosaltres ni l’entrenador renunciarem a res. El primer és no patir tant per mantenir la categoria. Sabem que 3 punts a l’inici de temporada no tenen cap importància, però al final un punt et pot enviar a Tercera. Els deures cal fer-los des del principi. Ara muntant l’equip estem guanyant punts. I quan el pressupost és baix, cal estirar-lo. Però el nostre veritable objectiu, tot i que aquest any no és el moment més idoni per a dir-ho, és el de sempre, el que sempre ha estat i el que serà: tornar a col·locar al Sant Andreu allà d’on mai hauria d’haver sortit, el seu hàbitat natural. D’altra banda, jugarem la Copa Catalunya i valorarem la Copa Federació. Ja la tenim i és important econòmicament, però resta molt en la lliga i guanyar-la és complicat.