Manuel Camino: "El nostre objectiu és ser sostenibles per no posar en perill el Sant Andreu"

17.03.2012 19:05

El president de la UESA Manuel Camino ens va concedir la tercera entrevista en el que va de temporada. En aquest fragment que us oferim podeu llegir com Camino valora la situació esportiva de l'equip, sense descartar cap objectiu d'aquía final de temporada. D'altra banda el President admet que no s'ha assolit el dèficit 0 tan d'hora com s'esperava i que tocarà treballar per començar la següent temporada amb la caixa sanejada. 

Bona tarda president. L’últim cop que vam parlar l’equip venia de perdre contra el València Mestalla, i vostè ens va llegir el missatge d’ànim que li havia enviat a Piti Belmonte. Després de la derrota a Reus, també hi va haver missatge?

No, ahir vaig baixar directament al vestidor a animar la plantilla. El camp del Reus és difícil i a més ells feien un joc molt directe que ens va costar rebre. Però bé, vam perdre i vam felicitar el contrari. El que passa és que estàvem igualats a punts i amb aquesta victòria ells se’n han anat cap amunt i nosaltres cap avall.

Concretament l’equip és tretzè amb 39 punts. Continua sent tan optimista com a principi d’any, respecte la possibilitat de fer el salt a la zona de playoff?

El nostre objectiu d’aquest any sempre ha estat la salvació, amb possibilitats d’estar entre els set primers per accedir a la copa, Ara mateix continuo sense veure excessivament difícil classificar-nos entre els 4 primers. Aquesta setmana pot alterar molt la classificació, ja que tots els equips juguen 3 partits en una setmana. Són 9 punts, i les coses poden canviar molt.

A Reus va debutar l’únic fitxatge d’hivern que encara no ho havia fet, Àlex Fernández. Com valora el paper de Toni Vela, Edgar i el mateix Àlex, des que van arribar al club?

Molt bé. Als entrenaments ho estan fent molt bé. Pel que fa a Àlex, a mi em va donar molt bones vibracions l’estona que va jugar diumenge, en un lloc que no és el seu. Llàstima que Edgar tingués una petita lesió i no poguéssim veure’ fent parella amb Marcos. Tots tenim moltes ganes de veure aquesta parella de jugadors alts i que es poden compenetrar molt bé d’aquí a final de temporada.

Deixem de banda els temes estrictament esportius i centrem-nos en els econòmics. L’última entrevista que va concedir al Paraules d’Esport va ser al mes de gener, i ens va dir que el club podria arribar a l’objectiu del dèficit 0 en dos mesos, és a dir, al març. Avui som dia 12. S’ha aconseguit assolir el dèficit 0?

No. No el tenim assegurat, però estem en el bon camí. Sabem que començar una temporada amb dèficit és un problema perquè els diners no donen tan de sí. Crec que aconseguirem l’objectiu abans de començar la temporada que ve, i sinó ho aconseguíssim ho desviaríem d’una manera o altra perquè no afectés la marxa del club.

Com diu vostè l’objectiu del dèficit 0 es desglossa en dos punts. El primer, l’ideal, seria aconseguir arribar-hi a finals d’aquesta campanya. I el segon, aconseguir-lo abans que comenci la propera. Quines mesures concretes tenen previstes per arribar a aquest segon punt?

La primera és plantejar un pressupost equilibrat per l’any que ve. Ara hi som a temps i ara és el moment de fer-ho. Cal que pensem quin tipus de jugadors volem i podem tenir i què poden cobrar. I això s’ho haurien de plantejar tots els clubs de 2aB. Els jugadors són treballadors i tenen les seves necessitats, en forma de despeses, com qualsevol persona. No pot ser que un jugador pateixi endarreriments en el pagament del seu sou, perquè això els afecta tan a la vida personal com sobre al camp, ja que no poden ser al 100%. Si féssim això podríem començar a gaudir de veritat de l’esport, que en el meu parer hauria d’estar més separat dels diners del que ho està ara.

En definitiva, no podem prometre allò que no podem complir. S’han de fer uns pressupostos assenyats, analitzant el context econòmic amb seny i sabent la dificultat que presenten temes com la captació de socis o la cerca d’un patrocinador.

L’objectiu principal, aleshores, seria fer uns pressupostos amb més cap que cor. Ara al Sant Andreu hi ha molts jugadors joves que poden cridar l’atenció d’altres clubs. Arribat el moment, que faria el Sant Andreu si aquests jugadors tinguessin bones ofertes per marxar?

El que no farem serà estirar més el braç que la màniga. El que podem garantir nosaltres és la puntualitat en el cobrament. Hi ha jugadors que està clar que ens agradaria tenir, però si no pot ser, no pot ser. El nostre objectiu és ser un club sostenible, perquè sinó podem posar en perill el Sant Andreu.

Vostè ha parlat amb algun altre president d’algun club de 2a B? Es `pot trobar alguna manera de fer un canvi general perquè la 2aB passi a ser una categoria sostenible?

La 2aB és terra de ningú. En aquesta categoria no hi ha més remei que pujar a 2a o baixar dignament a 3a. Si es baixa no passa res, perquè es sanejaria la caixa i òbviament es lluitaria per tornar a pujar. Òbviament, no estic dient que vulguem baixar. Però els clubs de 3a que estan lluitant per pujar han de saber que estan corrent un perill molt gran. A la seva categoria ho tenen tot molt controlat, però a 2a B tindran els mateixos ingressos i moltes més despeses. Hauran de buscar nous ingressos perquè sinó patiran.

Pel que fa a la negociació d’un nou conveni entre la UE Sant Andreu i l’Ajuntament, en quin punt ens trobem?

L’Ajuntament ens està mimant bastant. El que nosaltres els hi proposem és que el cànon que hem de pagar per l’ús del camp sigui més reduït, perquè considerem que fem una funció social pel barri. El que els proposem és reinvertir aquest cànon en obres al mateix Narcís Sala. Confio en que això s’acabarà aconseguint.

Fragment de l'entrevista feta a Manuel Camino el 13 de març al programa Paraules d'Esport de Ràdio Trinitat Vella.