Manuel Camino: "En dos mesos haurem acabat amb el dèficit del club"

19.01.2012 14:22

Manuel Camino ha completat la primera part de l'any de la seva estrena com a president. Des que va agafar el càrrec va fer insistència en que no només canviava l'aspecte esportiu del club, sinó també l'econòmic. En un aentrevista concedida la setmana passada al programa Paraules d'esport a Ràdio Trinitat Vella es va mostrar esperançat en el futur de l'equip aquesta temporada i va afirmar que el dèficit del club s'hauria solucionat en dos mesos. Camino va demana el suport dels socis i creu que el Sant Andreu ha de pujar el més aviat possible a 2a A, per marxar d'una categoria insostenible com la 2a B.

S’ha acabat la primera volta, s’han jugat 19 partits. Vostè quin balanç en fa?

Acaba l’anada, doncs visca la tornada.  Si li sembla li llegeixo el missatge que li he enviat avui a Piti Belmonte (després del partit contra el València Mestalla): “Avui ha acabat l’anada i el dilluns entrenant comença la tornada, així que donem-li la benvinguda. Oblidem l’anada i aprenem-ne. Comença una nova oportunitat per la UESA, no regalem més, siguem més resolutius i tinguem capacitat d’oblidar allò dolent i quedar-nos amb allò bo, que no ha estat poc.

El missatge final seria que cal aprendre dels errors aleshores.

Ara comença una oportunitat. Les festes de Nadal han marcat un abans i un després i ara toca saber oblidar i tenir una lliçó d’humilitat.

Els números,  esportivament parlant,  diuen que el Sant Andreu és tretzè amb 24 punts. Però tots sabem que aquesta temporada els números també han pres importància en l’aspecte econòmic.  La situació econòmica del club ha canviat. Quin és l’estat de salut de la caixa de la UESA.

Tots coneixem el sostre de despeses del club. A l’hora de fitxar tothom comet el mateix error. Sempre apareix un jugador que es veu necessari fitxar i les despeses van pujant mentre que els ingressos baixen. Nosaltres tenim l’objectiu d’arribar a final de temporada amb dèficit 0 per començar la temporada que ve sense càrregues econòmiques i tenir els comptes sanejats. Hem de ser un club sostenible. El tema econòmic fa que, per desgràcia, no vegis un partit des de la llotja amb la mateixa intensitat que el veu l’altra gent, i això no pot ser.

L’objectiu de final de temporada és assolir el dèficit 0, però ara mateix en quina situació ens trobem?

Ara mateix tenim un dèficit que s’arrossega des de fa anys i veurem si el podem corregir en un parell de mesos. L’objectiu és fer un conjunt d’operacions que permetin el sanejament del club en un parell de mesos.

De quines operacions es tracta?

Ja les anunciarem en el seu moment.

Com vostè ha dit el dèficit ve arrossegant-se des de fa anys. Quan va fer el traspàs de poders amb Joan Gaspart, quin era l’estat dels comptes?

Ui, podríem estar molt de temps parlant d’això...

Tenim temps senyor Camino...

De tota manera no crec que procedeixi parlar d’això ara. Tenim bastants temes pendents que estem resolent tenim els problemes de cada temporada, però en dos mesos aquests problemes estaran resolts. Farem un nou conveni a l’Ajuntament, que ajudarà a complir aquest objectiu. Si vol d’aquí dos mesos en tornem a parlar.

Doncs ens apuntem una altra cita amb vostè al mes de març. En relació amb l’Ajuntament vostè ha deixat constància en nombroses ocasions que el Sant Andreu és l’únic club del grup tercer sense subvencions de l’administració.  Amb el conveni al que ha fet referència aquesta situació canviarà?

No, el conveni no consisteix en subvencions, sinó en altres temes que ara estem negociant. De tota manera no pot ser és que siguem l’únic club que no rep subvencions, quan som els que tenim més futbol base, fent un esforç  en l’educació esportiva i integració. Necessitem més socis i més implicació, sobretot de la gent de Sant Andreu, però també dels barris adjacents. Abans venia molt amés gent de la Trinitat, de Bon Pastor... i ara volem que sigui igual. Necessitem que el Sant Andreu no sigui només de Sant Andreu, ens hem  d’obrir una mica més.

El nou conveni amb l’Ajuntament del districte podria suposar que no s’haguessin de pagar les despeses del camp per exemple?

És un dels temes que estem treballant. Actualment paguem un cànon i és un dels temes que estem estudiant. L’Ajuntament del districte està implicat amb el Sant Andreu i vol ajudar, però és evident que ens trobem en moments molt difícils i a més l’Ajuntament de Barcelona no subvenciona cap club. En altres ciutats és més fàcil ja que l’Ajuntament aporta el 50% del pressupost, però hem d’intentar tirar del carro de la mateixa manera que els altres.

De quin amanera es pot tirar del carro?

Crec que hem de canviar, per exemple, en la política de contractació de jugadors. Hem de fer un equip jove, amb gent implicada i hem de mirar de contractar jugadors que s’impliquin amb els club, ja sigui per sentimentalisme o proximitat, i que prioritzin el Sant Andreu per sobre d’altres clubs, encara que els hi ofereixin més.  Així també enganxaríem més a l’afició, que coneixeria més els jugadors.

En l’última entrevista que va concedir a Ràdio Trinitat Vella va explicar que estaven en procés de cerca d’un patrocinador per a la samarreta. Va sonar el nom d’Adif, encara es contempla aquesta aquesta possibilitat?

No ens han dit que no i seguim insistint. Adif ha trencat les comunicacions entre els dos camps (Narcís Sala i camp del Centenari) i creiem que com a compensació hauria de posar el seu nom a la nostra samarreta. És un procés llarg, tot acaba a Madrid... mentrestant ho hem intentat amb altres patrocinadors, però porta que toques, porta que està tancada.

En una entrevista al diari SPORT, vostè va afirmar que la 2a B era insostenible i que el futur havia de passar per pujar a 2a A o competir dignament a 3a.

La 2a B és totalment insostenible sense ajudes oficials. Hi ha altres equips que són ambaixadors de la ciutat quan van fora, però això a Barcelona no passa. El camí que tens és escapar-te el més aviat possible a 2a A, i nosaltres encara no ho descartem aquesta temporada. D’altra banda el que no podem fer és mantenir una estructura que no podem pagar, i si econòmicament és insostenible és més recomanable per un club jugar a tercera. Parlant en general de qualsevol club si la gent, els socis i els patrocinadors no s’impliquen, s’hauria de baixar a tercera i no passaria res.

Moltes gràcies per atendre els micròfons de Ràdio Trinitat Vella. Ens apuntem la cita al mes de març  per tornar a parlar de l’estat de la caixa del Sant Andreu.

A part d’aquesta cita, també apunti que quan ens classifiquem per playoff tornarem a parlar.