Mantenir allò que funciona, millorar el que no

06.12.2014 16:04

Barcelona (G.Pérez).- Mantenir la solidesa defensiva dels darrers partits –quatre consecutius sense encaixar cap gol- i millorar l’efectivitat en atac –dos gols en els darrers set dues i tots al mateix, a Saragossa-. Aquesta és la recepta. La fórmula. El guió a seguir pel Sant Andreu en la seva visita al Nou Pepico Amat d’Elda si vol sumar tres punts claus per posar distància amb la zona perillosa de la classificació.

L’equip de Pere Belmonte ‘Piti’ ha viscut en les darrers jornades una dualitat curiosa. Doble, es pot dir ja que la segon part és conseqüència de la primera. Les bones dades defensives contrasten amb la negativa estadística anotadora. I, de retruc, això ha provocat que el bon rendiment lluny del Narcís Sala quedi en part anul·lat pels excessius punts que s’estan escapant de casa. A Elda, l’equip ha mantenir els aspectes positius i mirar de corregir la resta. L’objectiu és aconseguir la victòria contra un dels equips ara mateix en zona de descens.

L’equip ha sortit ja cap a terres alacantines amb setze convocats. Les novetats positives en la convocatòria són dues. La més important, el retorn de Lucas Viale. El central ha aconseguit retallar els terminis previstos de recuperació de la fractura al nas que va patir ara fa vàries setmanes en el partit contra el Reus. Ara bé, si juga, ho farà amb una màscara especial que ja ha emprat els darrers dies als entrenaments. La segona és el retorn a la llista del seu germà Juanma, un cop acomplert el partit de suspensió que el va impedir jugar la setmana passada contra el Mallorca B.

Les males notícies venen, però, en forma de sanció i lesió. En el primer cas, l’absència important de Ton Alcover, que ha de complir suspensió després de veure contra el filial balear la cinquena groga de la temporada. En el segon, Llamas continua recuperant-se dels seus problemes físics i també continua sense poder viatjar qui havia ocupat el lateral dret inicialment, Xavi Jiménez.

De la seva banda, l’Eldenc afronta el duel amb l’obligació de sumar punts per escapar del descens. En el cinquè partit de Toni Aparicio a la banqueta –va substituir el duet que formaven Fran Yeste i Rubén Albes-, el tècnic no podrà comptar al veterà central Pepe Mora. En canvi, podrà alinear el davanter Quini.

‘Piti’ ha avisat que, malgrat la posició a la taula, l’Eldenc “és un equip amb una bona plantilla de jugadors”, dels quals destaca que són molt “experimentats en la categoria”. Això sí, hi veu opcions per fer mal. Aquestes passen pel fet que “el perfil d’entrenador ha canviat totalment” ja que “era un equip per fer un futbol organitzat i ara volen fer un futbol més directe i estan en el procés d’acostumar-se als mecanismes i moviments adequats”. El míster andreuenc ha explicat que “anem a trobar el forat per aquí i mirar que no s’acabin de trobar la identitat”.

La prèvia

Les dades del rival

Eldense 2014-15.doc (74 kB)
ELDENSE 2014-15.pdf (4,3 MB)