Martins: “Contemplem la opció de comprar plaça de Segona B”

05.05.2015 19:45

Barcelona (X. Rodríguez).- El president de la UE Sant Andreu, Marcos Martins, ha comparegut davant els mitjans per valorar el descens de categoria del primer equip. Martins afirma sentir-se “trist i decebut pel descens” i es considera el màxim responsable del mateix. Martins assegura que l’objectiu, a partir d’ara, és “recuperar la categoria el més aviat possible i fer un projecte amb aquest objectiu”. Sobre els rumors que apunten a la possible compra d’una plaça a la categoria perduda, el president diu que “és difícil, complicat” i no pot “prometre res”, però que “es contempla la opció i estem a l’expectativa del que pugui passar”. Malgrat tot, afirma que es planteja la planificació esportiva amb el club a Tercera Divisió, una categoria que veu tan o més complicada que la Segona Divisió B.

En aquest sentit, assevera que el principal objectiu de l’equip aquesta temporada “no era pujar a Segona divisió A, sinó estabilitzar el club” i, afegeix, “això s’ha aconseguit gràcies a l’esforç de Dinorah; quan vàrem arribar el club estava deixat i hi havia molta feina, l’afició ho ha d’agrair”. Assegura que el projecte segueix sent el mateix però que aquest descens fa perdre un any. Precisament en l’àmbit financer, tot i eludir algunes qüestions i remetre’s a la màxima accionista del club, Martins assegura que “l’entitat està sanejada”, tot i que “una part del deute amb Hisenda s’està negociant” mitjançant els advocats de Dinorah, que vol reestructurar els terminis de pagament. Afirma Martins que els jugadors cobren al dia i que estan tranquils; d’altra banda, diu que no està “autoritzat a revelar a quant puja la factura per sanejar el deute”, que els rumors situen en milions d’euros.  

A l’hora de buscar les causes del descens de categoria, el president del Sant Andreu creu que l’equip ha acusat la preparació a corre-cuita que va provocar la irrupció de la nova junta directiva: “quan vàrem arribar al club la resta de plantilles de la categoria ja estaven confeccionades al 80-85% i nosaltres començàvem de 0”, apunta Martins, que no només veu com a motiu principal l’entrada i sortida d’entrenadors aquesta temporada, de la qual se’n responsabilitza. A més, assegura que durant l’any s’han posat en contacte amb molts futbolistes que “han rebutjat venir al Sant Andreu per la situació a la classificació, tot i saber que cobrarien bé”, en clara referència al mercat d’hivern.

Respecte aquest assumpte, reconeix que des del club “la intenció és que Miguel Álvarez segueixi al capdavant del primer equip”, però serà d’aquí dues setmanes quan entrenador i president s’asseguin per considerar aquesta possibilitat. En altres escalafons, com el dels jugadors, apunta que “n’hi ha que tenen contracte per més d’un any i un cop acabi la temporada estudiarem cas per cas abans de prendre una decisió”. Aquests són: Manu i Lucas Viale, Bruno Vinicius, Nuha Marong, José Antonio Llamas, Joaquín Calderón, Felipe Sá i Xavi Puerto. Martins tampoc ha garantit la continuïtat de Bibian Weggerlaar, directora esportiva del club, sinó que també esperarà a que acabi aquesta temporada.

Marcos Martins ha assegurat que “Dinorah està trista com jo i molt tocada perquè és la propietària del club i hi ha invertit una gran quantitat de diners”. Respecte a la màxima accionista, el president és contundent en afirmar que la empresa “mai ha imposat els jugadors representats per Dinorah, ja que per exemple Arthur i Jefferson van marxar al mercat d’hivern”. En quant a l’estabilitat del club, Martins afirma que “en cap reunió s’ha plantejat vendre el club” tot i que, apunta, no pot “parlar per Dinorah”. El president no ha valorat altres aspectes del club que, segons diu, porta Dinorah, com el judici amb Martí Cifuentes en què l’ex entrenador va denunciar al club per discriminació. El que sí afirma és que li agradaria seguir al capdavant del club, ja que sent que té “un deute amb l’afició, a qui prometo treballar més fort mai” i assegura que no s’en penedeix d’haver vingut a Sant Andreu.

La roda de premsa completa, aquí