L’única via és guanyar

14.02.2015 15:54

Barcelona (T.Martínez).- Passen les setmanes i la situació del Sant Andreu a la taula no para d’empitjorar. L’arribada de Rubén García no ha canviat la dinàmica i tot i que l’equip ha millorat respecte al seu joc, els resultats no arriben. No arriben les victòries (una contra l’Elx Il·licità als darrers 2 mesos) i tampoc els gols. Un triomf als darrers 10 partits i cinc duels seguits sense veure porteria són dades molt preocupants. Tampoc esperona veure com Rubén García té els dies comptats al front del Sant Andreu i que segueix a la banqueta perquè el club no ha aconseguit tancar un acord que semblava molt proper amb un tècnic reputat a Segona B com Miguel Álvarez. L’Hércules, quart classificat, no sembla el rival idoni per revertir la dinàmica.

Després de la derrota al camp d’un rival directe com l’Atlètic Balears, la salvació directa es troba a quatre punts de distància. La promoció per la permanència, a dos. El rival d’aquest diumenge ocupa la zona de play-off, però tampoc es troba en el millor moment de forma possible. A nivell institucional, la pressió al club d’Alacant és gegant, ja que l’objectiu és l’ascens després de baixar l’any passat. Això li ha costat el càrrec a l’anterior entrenador, Pacheta, i ara és Manolo Herrero, ex del Jaén, qui dirigeix a l’equip alacantí, que es manté a la zona alta malgrat haver sumat 5 dels últims 18 punts.

Això implica que el Sant Andreu es trobarà un rival d’enorme qualitat, amb futbolistes experimentats en categories superiors (Peña, Rafita, Portillo y Lázaro són els millors exemples) i amb moltes ganes de revertir una dinàmica negativa . Per a fer-hi front, el Sant Andreu no podrà comptar amb dos futbolistes importants als plans de Rubén García com són Chaco i Lucas Viale. Tots dos estaran sancionats, encara que el cas del defensa andreuenc és més preocupant: ha estat suspès pels dos propers partits després d’encarar-se amb l’afició de l’Atlètic Balears al darrer cap de setmana. Seran les úniques baixes quadribarrades, ja que Rubén García podrà comptar amb la resta de la plantilla.

L’escenari és molt delicat, però l’única via per sortir de la zona baixa és guanyar. Guanyar, guanyar i guanyar partits. Sumar de tres en tres, cosa que al Sant Andreu li costa massa aquesta temporada. I només es guanya marcant. Sense Chaco, és probable que la posició de davanter centre l’ocupi Manteca, ja amb el trànsfer que l’havia impedit debutar fins ara. També és possible que debuti el central Martí Tàpia per substituir Lucas, malgrat Rubén García també compta amb les opcions d’alinear Azparren o Carroza a l’eix de la defensa. El propi entrenador andreuenc ha destacat a la prèvia del partit que “l’equip es manté unit”.

L’Hércules és un rival complicat, cert, però a la Segona B la majoria d’equips estan lluitant per objectius contra múltiples competidors. La zona alta està molt calenta i la zona baixa, comprimida. Pocs equips poden dormir tranquils, en terra de ningú, passades 24 jornades. Però si el Sant Andreu no comença a guanyar aviat, sigui amb l’entrenador que sigui, podria allunyar-se perillosament dels equips situats en zona de risc.

La prèvia

Dades del rival

Hercules 2014-15.doc (84,5 kB)
HERCULES 2014-15.pdf (3,5 MB)