Lluitar per l'ascens no és una quimera

30.03.2015 15:41

Barcelona (Redacció).- El Sant Andreu segueix en bona ratxa. Els quadribarrats mantenen les seves opcions d'assolir les posicions de privilegi a la taula després de superar l'Escola Esportiva Brafa (67-53). El resultat, tot just abans de l'aturada de Setmana Santa, dóna moral de cara al proper compromís: desplaçament a la pista del líder.

El duel era, ho tenien clar els andreuencs, clau per poder lluitar per les places que, a final de lliga regular, donen opcions a lluitar per l'ascens. Aaxí han sortit a la pista a demostrar que no renuncien a res. Davant seu, s'han trobat un equip molt físic i que ha lluitat cada pilota com si li fos la vida. Això ha complicat les coses d'inici. Els andreuencs han patit en defensa i s'han mostrat espesos en atac, però a poc a poc han anat revertint la situació i han acabat el primer quart amb un lleuger avantatge (13-11).

Pocs s'esperaven el que es veuria al segon quart: els quadribarrats han començat a jugar de forma coral comandats per un Albert Gasull intel·ligent a l'hora de marcar el ritme i que ha permès expremer el millor dels seus companys. Amb una defensa contundent i un contraatac devastador, s'ha assecat el Brafa, que només ha pogut anotar en accions aïllades. Així, la diferència s'ha eixamplat i, al descans, el partit estava molt ben encarrilat (33-20).

A la represa, però, els de Nou Barris han sortit per totes. Han arribat a posar-se sota quatre punts al marcador però els andreuencs no han perdut la calma i ho han controlat abans d'emportar-se un ensurt, amb la ment freda i assegurant el tir, han esgarrapat una distància més que decent per encarar el tram final del matx (46-33).

A l'últim quart s'ha buscat gestionar el resultat. El joc s'ha endurit i els locals ho han aprofitat, sobretot per part de Gerard Tejedor, que ha força faltes personals dels rivals per aconseguir tirs lliures que han estat decisius tant el partit com l'average particular.. El 67-53 final evidencia que el Sant Andreu és candidat a lluitar per l'ascens.

A dos punts del tercer classificat, que dóna opcions al play-off, els quadribarrats arriben a l'aturada de Setmana Santa amb una moral alta. Abans, aquest dimarts, jugaran un amistós contra el Minguella per mantenir la forma i preparar el decisiu duel enfront del líder.