La Tercera pren forma amb tretze equips confirmats

23.05.2015 14:48

Barcelona (G.Pérez).- El Sant Andreu ja sap que la temporada vinent jugarà al grup cinquè de Tercera Divisió. I amb el final de lliga a aquesta categoria ja es coneixen una bona part dels rivals contra els que s’haurà d’enfrontar. Ja hi ha dotze equips, a banda dels quadribarrats, que, tret de circumstàncies estranyes militaran l’any vinent a la Tercera catalana.

Els dotze equips són aquells que enguany ni s’han classificat per a la disputa de la promoció d’ascens ni han baixat. És a dir: Vilafranca, Prat, Terrassa, Rubí, Masnou, Cerdanyola, Palamós, Peralada, Montanyesa, Gavà, Sabadell B i Santfeliuenc. Destaca especialment el derbi amb els de Nou Barris, inèdit fins ara.

Falten, per tant set equips per completar el grup. Quatre d’ells podrien ser els que s’han classificat per a la promoció d’ascens: Ascó, Pobla de Mafumet, Europa i Figueres sempre i quan no aconsegueixin pujar a Segona B. En cas d’un ascens, l’equip que es quedaria al grup seria el Manlleu. Els osonencs, tot un clàssic, han quedat quarts per la cua i necessiten que es compensi, justament el descens del Sant Andreu.

I els altres tres rivals han de sortir de Primera Catalana. El Júpiter, al grup 1, ho té molt a prop. De fet, si aquest diumenge guanya el Montcada es convertirà en equip de Tercera. Al grup 2, el Morell sembla el favorit però el Santboià també aspira al segon lloc. Qui no ho aconsegueixi directament tindria l’opció en la promoció amb el segon classificat de l’altre grup, que tot apunta serà el Granollers. A banda, en cas de més ascensos a Segona B, també hi hauria més pujades des de Catalana.

En les properes setmanes s’ha d’acabar de completar el grup. El Sant Andreu haurà d’estar atent per saber els dinou rivals amb els que competirà per mirar de recuperar la categoria perduda.