La sorpresa més necessària

07.03.2015 15:14

Barcelona (G.Pérez).- El Sant Andreu visita aquest diumenge el Camp d’Esports on necessita imperiosament sumar els tres punts si no vol complicar-se encara més la seva situació a la taula. L’arribada de Miguel Álvarez a la banqueta no ha servit, per ara, de revulsiu en gran part per culpa de dues actuacions arbitrals d’allò més polèmiques. Ara bé, no sembla la Terra Ferma el millor lloc possible per reaccionar si es té en compte la posició del rival: el Lleida Esportiu fa tot just una setmana tenia l’oportunitat de situar-se com a líder, fet que no va ser possible en caure amb el Nàstic al Narcís Sala.

Quatre expulsions en dos partits. Un acabat amb nou i l’altre amb vuit. I, malgrat això, l’equip va sumar un punt a Paterna i va estar a punt de salvar-ne un altre al Narcís Sala. La sensació és que si els arbitratges respecten, l’equip pot ser competitiu. Però el temps s’esgota. Les jornades passen i la zona segura s’allunya. Ara per ara, el primer pas és assolir de nou la plaça del mal menor, la de la promoció per evitar el descens. I sumar a Lleida és indispensable.

Però clar, el rival és dels ‘cocos’ de la categoria. Dels rivals més en forma. I a més rebrà el Sant Andreu amb tota al seva plantilla a disposició. El tècnic, Imanol Idiakez, podrà comptar amb Raúl Fuster un cop superada la seva lesió. Està per veure, per això, si entra o no a la llista.

Tot el contrari per al Sant Andreu. D’una banda, les sancions tornen a fer la guitza. Puerto i Carroza, expulsats la setmana que ve, es quedaran a Barcelona castigats. Tampoc pot viatjar Lucas Viale, lesionat de gravetat. El trencament muscular de tres centímetres i mig el tindrà com a mínim sis setmanes de baixa. Més nans crescuts a un circ ja de per sí amb molts gegants.

De fet, els dos partits sense poder acabar amb onze jugadors haurien estat molt diferents sense expulsions. Així ho considera Álvarez. “Onze contra onze no ens guanya l’Alcoià”, ha assegurat en declaracions recollides per BTV, tot apuntant que “he vist una millora però no es pot analitzar el partit en si perquè al minut 30 i 32 et quedes amb deu. Ens falta acabar els partits onze contra onze. L’equip té més guspira, físicament està millor i segons passen les setmanes millor”.

El tècnic sap que el Lleida és un rivals més potents de la categorial. “Si està allà dalt, ningú ho regala. És un equip que domina molts registres a nivell futbolístic, bo en estratègia, bo en contracop”, explica. I, malgrat això, entén que toca anar a per totes. “Ara no ens podem fixar en quin rival és, hem d’anar amb fe i il·lusió. Hem de treure punts d’on sigui”, afirma.

La prèvia

Les dades del rival

Lleida 2014-15.DOC (74 kB)
LLEIDA ESPORTIU 2014-15.pdf (2,7 MB)