La sequera continua a la davantera

19.03.2015 23:39

Barcelona (T.Martínez). – El Sant Andreu ha millorat de cara a porteria a l’últim mes. Els quadribarrats han solucionat el seu problema amb els gols, ja que porten cinc partits seguits foradant les xarxes rivals. No obstant això, els davanters andreuencs segueixen sense marcar.

Si comptabilitzem Nuha, Bruno, Manteca i Chaco com a davanters, ja fa mesos que cap suma gols. Encara que en general no es tracta de grans golejadors, ja que només Chaco ha superat les cinc dianes en una temporada a Segona B. Si bé Manteca i Chaco van arribar al mercat d’hivern i s’han hagut d’adaptar a corre-cuita al nou equip, als companys i altres factors, la seva arribada no ha millorat, com a mínim de forma directa, l’efectivitat golejadora dels quadribarrats.

D’altra banda, Nuha ha perdut protagonisme a les últimes jornades. El davanter cedit pel Llagostera va començar la temporada a molt bon nivell, però poc a poc s’ha anat diluint i no anota des del mes d’octubre, a la victòria contra l’Alcoià a El Collao. Només ha marcat dos gols.

Precisament en aquell partit a El Collao també va marcar Bruno, en l’únic duel en què han marcat Nuha i el brasiler. L’exdavanter del Reial Madrid Castilla és el que més recent té el seu darrer gol, contra l’Elx Il·licità al primer duel de 2015. No obstant això, l’acta arbitral no li va reconèixer la diana i va considerar que un defensa del filial il·licità va introduir la pilota a la seva pròpia porteria. Si li comptem aquell gol, en porta tres en lliga.

Les xifres ofensives han millorat, però ho han fet en accions a pilota aturada i per la participació de futbolistes de segona línia. Puerto, Azparren, Felipe, Rubén Martínez i Ton Alcover han estat alguns dels golejadors quadribarrats a les últimes setmanes. De fet, tot plegat explica que Xavi Puerto, amb cinc dianes, sigui el màxim realitzador andreuenc. Calderón, amb tres, és un altre home amb una quota de gol destacada.

El proper diumenge, a Reus, veurem si els davanters del Sant Andreu trenquen aquesta ratxa. Davant hi serà l’últim gran davanter que va passar pel Narcís Sala: Edgar Hernàndez. Encara que Edgar només ha marcat cinc dianes aquesta temporada. Xifres que li valdrien per ser un dels màxims golejadors del Sant Andreu aquesta temporada.