La primera ensopegada a casa, immerescuda

21.09.2014 17:06

Barcelona (J.R.González).- Primera derrota de la temporada al Narcís Sala. Si be el Sant Andreu no ha quallat una bona primera meitat, l’equip ha reaccionat bé a la segona. Però l’àrbitre, Óscar Herrero, amb una polèmica actuació ha tallat el bon ritme de l’equip quadribarrat, que ja no ha sabut com tornar a assolir-lo per acabar cedint el tres punts al seu rival, l’Atlètic Balears.

El Sant Andreu ha sortit al terreny de joc amb la clara intenció de dominar la pilota. L’Atlètic Balears ha plantejat el partit que li interessava, que no era un altre que fer-se fort enrere i buscar atacs puntuals però perillosos. Fruit d’aquesta intensitat defensiva, el Sant Andreu només podia provar sort des de la llarga distància, on en els primers minuts ha sigut Ton Alcover el que més a prop ha estat de sorprendre Víctor. Un xut llunyà que intentava rememorar el que ja va succeir una temporada enrere.

Tot el perill que no creava a l’àrea un Sant Andreu dominador, si que el creava l’equip de Nico López. I es que en els primers quaranta-cinc minuts només n’ha tingut dos, però de molt clares. Primer, ha estat Miquel Ripoll que ha posat a prova Morales en una rematada mossegada però molt ajustada. A la segona, Nacho ha fet una passada diagonal des de tres quarts a la esquena dels centrals que ha deixat sol dins l’àrea a Carlos Rodríguez davant Morales. L’extrem esquerrà ha aprofitat l’error defensiu de l’avui lateral Guzmán, i ha posat al seu equip per davant.

Amb un Sant Andreu grogui després del gol, un greu error d’Azparren ha deixat sol Ripoll. El central navarrès, intentant esmenar el seu error, ha derribat el jove davanter balear. Per sorpresa de tothom, el col·legiat aragonès no l’ha expulsat en una clara acció que semblava de vermella directa. El Sant Andreu s’ha mantingut gairebé desaparegut en el que restava de primera part, només aguantant-se per una banda esquerra formada per un fenomenal Calderón y un actiu Llamas.

Molt endollat ha sortit el Sant Andreu a la segona meitat. L’equip ha canviat les pilotades directes cap a Nuha per un joc més de toc. I fruit d’això, en només cinc minuts ha igualat el marcador. Llamas ha deixat una pilota a Calderón, que entrant dins l’àrea ha creuat l’esfèrica lluny de l’abast de Victor. Gran gol del que estava sent el millor del partit. L’Atlètic Balears no podia aguantar els atacs andreuencs, que imprimien una gran velocitat. Xavi Puerto ha marcat el que hauria d’haver estat el 2-1 amb un xut llunyà. La pilota ha picat al travesser i després al terra, clarament superant la línia. L’àrbitre, però, no ho ha vist i no ha concedit el gol. En el rebot, de fet, Nuha ha pogut rematar però el meta Víctor ha estat ràpid per treure el xut.

A partir d’aquí ha començat l’espectacle del col·legiat. Amb una actitud ratllant la dictatorial, Óscar Herrero ha començat a parar el joc per parlar amb les banquetes, amb el preparador físic que portava l’escalfament, a parlar a crits amb els jugadors. Tot això ha donat aire a un Atlètic Balears, que s’ha espolsat la pressió i ha començat a posar en dificultats Morales. Primer amb una rematada de cap que el capità andreuenc ha tret ve amunt, i després, a pilota aturada, Esteban, amb tot a favor, no ha pogut engaltar la pilota.

A poc més d’un quart d’hora, una nova jugada per la banda esquerra de l’atac palmesà, ha acabat amb una pilota a Miquel Ripoll. Tot i que Morales ha pogut tapar el primer xut, el rebot l’ha caigut al propi davanter. Aquest cop sí, no ha perdonat, i ha tornat a posar per davant els blanc-i-blaus. A partir d’aquí, el Sant Andreu ha hagut de remar contracorrent, i intentar sobreposar-se a les aturades de joc de l’equip de Nico López.

Els homes de Piti no han aconseguit tornar a agafar un bon ritme d’atac. Amb un rival amb defensa de cinc homes amb l’entrada de Mairata, les ocasions arribaven amb compta gotes. Xuts tovets i alguna rematada sense encert de Nuha no han inquietat a un segur Víctor, que ha mostrat bones maneres sota pals. Nuha també ha estat protagonista quan, en un frec a frec, a acabat a terra en un possible penal. No només no s’ha xiulat. A més, el jove davanter ha vist com se l’amonestava. L’entrada de Felipe, molt actiu, ha servit per crear més perill. El brasiler n’ha tingut tres de seguides però sense fortuna cara a porta.

Després de totes les pèrdues de temps, l’àrbitre només ha afegit tres minuts, que fins i tot no s’han arribat a complir. Així, primera derrota al Narcís Sala, sent la segona consecutiva de la temporada. L’equip cau posicions en la classificació, quedant-se a mitja taula abans de visitar l’Hércules la pròxima jornada.

Fitxa tècnica

Camp: Narcís Sala. 800 espectadors.

Sant Andreu: Morales, Guzmán (Xavi Jiménez, 64’), Lucas, Azparren, Llamas, Ibon, Ton Alcover (Felipe, 77’), Puerto, Bruno Vinicius, Calderón i Nuha.

Atlètic Balears: Víctor, Jaime, Damià, Esteban, Biel Guasp, Bernat Alomar, Cristian, Nacho (Mairata, 78’), Oller (Cifu, 48’), Carlos Rodríguez (Chando, 84’) i Miquel Ripoll.

Àrbitre: Herrero Arenas (aragonès). T.G.: Azparren, Nuha / Damià, Jaime i Víctor

Gols: 0-1 Carlos Rodríguez (17’), 1-1 Calderón (49’), 1-2 Miquel Ripoll (71’).