La primera de moltes finals

31.01.2015 14:14

Barcelona (G.Pérez).- Una vegada més, i ja en són moltes els darrers anys, s’ha de dir que el Sant Andreu afronta un partit amb l’obligació imperiosa de sumar els tres punts. Guanyar el Badalona és l’única alternativa possible si es vol escapar de la zona de descens, on es va caure la setmana passada després de la derrota a la Feixa Llarga. El tècnic andreuenc, Rubén García, podrà comptar amb els nous fitxatges, arribats tot just el passat divendres.

L’inici de la segona volta ha estat bastant negatiu per als quadribarrats. Han sumat només un punt de nou possibles, l’aconseguit a Vila-real. I això ha fet que es fiqui de ple a la zona perillosa de la taula. Per tant, després de tres duels davant rivals de la part alta, toca donar el do de pit contra un equip que, a priori, és de la lliga andreuenca. El Badalona es troba a la zona tranquil·la però s’ha mostrat irregular en les darreres jornades, especialment lluny del seu camp. Sembla, per tant, un rival amb el qual, a priori, hi ha igualtat de forces i, per tant, toca fer valer el factor camp i reaccionar.

García ho té clar. “Per nosaltres és una final, hem de guanyar sí o sí, no queda una altra per sortir ja de la zona de descens”, ha manifestat l’entrenador andreuenc, que admet que, malgrat que “queden molts partits”, toca “toca començar a treure punts ja i pujar cap a dalt”. En aquest sentit, entén que la plantilla està prou mentalitzada d’aquesta necessitat: “Hi ha hagut un canvi d’actitud, l’equip està molt ficat”.

Un altre canvi important: la infermeria. Està totalment buida després de moltes jornades. Dels 22 jugadors amb fitxa –Borreda té la baixa federativa en estar lesionat-, tots menys un poden jugar. I el que no pot fer-ho, Albert Manteca, és perquè encara no s’ha rebut el trànsfer ja que el seu darrer equip va ser de la lliga tailandesa. Per tant, tant Martí Tàpia com Chaco podrien tenir oportunitat de debutar. També podran jugar Llamas i Calderón, un cop superats els problemes físics de les darreres jornades. De fet, estan entre els 21 convocats. Serà poc abans del partit quan García hagi de deixar fins a cinc futbolistes a la grada.

De la seva banda, el Badalona de Manolo González, que a l’anada es va imposar per 1-0, també ha pescat al mercat d’hivern i, de fet, ha renovat profundament la seva línia ofensiva amb l’arribada de Ponzio o Xavi Ferrón, entre d’altres. Joan Grasa, per lesió, i Kevin Gissi, que encara no té el trànsfer, són les baixes de l’equip escapulat.

La prèvia

Les dades del rival

Badalona 2014-15.doc (75,5 kB)

Badalona PDF