La millor natació del món, de nou a la Pere Serrat

11.06.2014 23:37

Barcelona(O.Dorado).- La piscina Pere Serrat del Club Natació Sant Andreu serà l´escenari del 35è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona que tindrà lloc els dies 14 i 15 de Juny. Un any més, el club es compromet a albergar aquest prestigiós trofeu internacional per convertir-se en l´epicentre de la natació mundial. D´aquesta manera es posarà la cirereta al Circuit Mare Nostrum després de passar per les ciutats de Mònaco i Canet Rousillon.

Joan Egea, president del Club Natació Sant Andreu, ha reafirmat el compromís del club amb el projecte Mare Nostrum a la roda de premsa celebrada a la sala d´actes del club. El mandatari ha estat acompanyat del director de Relacions Institucionals de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l´Ajuntament de Barcelona, Xavier Amador i Pitarch, i del president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertrán i Campañá. Egea també ha valorat molt positivament el fet que els nedadors que representin al club puguin participar en un torneig amb els millors professionals de la natació del panorama mundial i ha afegit que és una motivació molt gran per a ells.

A més a més, ha destacat per RTV la importància que té per el districte de Sant Andreu albergar el 35è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Natació: “Al final els nadadors que venen de tot el món ja coneixen també que estan nedant al Club Natació Sant Andreu i perquè es diu d´aquesta manera, perquè realment és una peça del teixit del nostre barri a nivell esportiu. Aquesta projecció internacional que nosaltres volem donar a nivell de la ciutat, però també del propi barri i del propi districte, és possible gràcies a un escenari com aquest”, ha comentat.

De la seva banda, el president de la Federació Catalana ha destacat el fet que Barcelona torni ha ser referent dels esports aquàtics. També ha volgut agrair  la aposta clara del Club Natació Sant Andreu per fer possible aquesta congregació tan alta de nedadors d´altíssim nivell. No ha volgut deixar passar l´oportunitat per valorar el vincle entre la Federació Catalana i el club: “Esperem que aquesta aposta que vam fer amb el Club Natació Sant Andreu duri per molts anys. Agraeixo el suport incondicional en aquest acord entre la Federació Catalana i el Club Natació Sant Andreu perquè es pugui disputar en aquestes magnifiques instal·lacions , en aquest marc incomparable de la millor natació. Desitgem que aquesta aposta duri per molts anys per el bé de la Federació Catalana i del Club Natació Sant Andreu”.

Finalment, Xavier Amador, des de l´Ajuntament de Barcelona, ha insistit que competicions com aquestes ajuden a consolidar la marca esportiva de la ciutat i ha destacat el paper del Club Natació Sant Andreu: “El compromís constant com a club de desenvolupar un trofeu d´aquestes magnituds. És un orgull veure com un Club com aquest tira endavant un Trofeu com el Ciutat de Barcelona. A nivell de teixit esportiu aquests esdeveniments són els que creen la marca Barcelona i que siguem la segona ciutat esportiva més important del món”, ha explicat.

Al voltant de 900 nedadors, entre els quals es troben sis Campions del Món, un  d’olímpic i diversos medallistes mundials i europeus, participaran en el Ciutat de Barcelona. Pel que fa als nedadors del club, destaquen per una banda Jèssica Vall, medalla de Plata de braça en el recent meeting Internacional de Mònaco. La jove nedadora catalana de 25 anys encapçala el ranking nacional de 50, 100 i 200 braça. La Tri-campiona espanyola va ser Or als 200 braça i plata als 100 braça als Jocs del Mediterrani de Mersin 2013. Per altra banda, Juan Miguel Rando és, juntament amb Jèssica, la participació més destacada en representació del club. Olímpic a Londres 2012 i mundialista a Barcelona 2013 intentarà competir al màxim nivell en un escenari conegut.

Entre els participants espanyols destaca Melani Costa, medalla de Plata al Campionat del Món de Barcelona 2013. El gran dubte és la presència de Mireia Belmonte, triple medallista als Mundials de Barcelona i màxim exponent de la natació espanyola a nivell internacional, afectada d´una bronquitis.

Figures internacionals de la talla del Chad Le Clos, Camille Lacourt, Florent Manadou, Jeremy Stravius, Jeanette Ottesen, Adrian Nathan Natalie Coughlin entre d'altres, competiran al districte aquest cap de setmana.

El 35è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona repartirà 43.200 euros en premis, entre els quals destaca el de 9.000 euros per aquell nedador i nedadora que aconsegueixi batre un rècord del Món aquest cap de setmana, quantitat que es redueix a 1.500 en el cas que la plusmarca sigui Europea. Tot un incentiu per els més de 900 nadadors dels 110 diferents països que hi participen.