La millor benvinguda al 2015

04.01.2015 19:29

Barcelona (J.R.González).- El Sant Andreu ha signat la primera victòria de l’any en el que era el debut de Rubén García a la banqueta del Narcís Sala amb el primer equip. L’equip ha mostrat una de les seves millors cares, donant el primer regal de reis als aficionats que avui han acudit a un estadi andreuenc que, sis partits després, ha vist marcar el seu equip. Hi ha hagut bones ocasions i gols, cosa que no es veia des de el passat 5 d’octubre.

Rubén García ha sortit amb Bruno com a davanter centre deixant Nuha a la banqueta. I millor no podia haver sortit. Al segon minut, una centrada de Víctor des de banda dreta ha suposat el primer gol quan el davanter brasiler ha ficat el peu per estrenar el caseller i trencar la sequera anotadora. Gol matiner que els que hagin arribat amb el partit començat no hauran pogut veure. Gol per llevar-se molta pressió de sobre i per jugar amb el marcador a favor contra un rival en zona de descens i necessitat.

L’Elx Il·licità, lluny de reaccionar buscant la porteria de Morales, ha intentat combinar traient-li la pilota al conjunt andreuenc. Tot i això, l’equip no ha patit i ha utilitzat les pilotes llargues per buscar la velocitat de Bruno. Amb aquestes circumstàncies, només un cop s’ha apropat el quadre alacantí al gol. Ha sigut Anaba qui des de lluny ha posat l’ai al cor quatribarrat amb un xut potent des de lluny que Morales ha atrapat no sense problemes (29’).

Amb pilotes llargues per alt el Sant Andreu no creava, però quan ha vist que les opcions podien arribar a ran de gespa ha estat a punt de fer mal. En tan sols un minut (34’) Bruno ha guanyat per velocitat la defensa alacantina per provar ras i creuat a José Carlos, i segons després, Guzmán s’ha plantat sol davant el porter després de rebre una gran assistència de Víctor però el seu xut s’ha anat al lateral de la xarxa.

La primera part ha conclòs amb un intent de rosca de Xavi Jiménez (36’) i amb la millor ocasió visitant de Javi Llor. L’Il·licità ha provat una jugada assajada finalitzada amb un xut potent, que després de tocar la tanca, s’ha a anat fregant el pal de la porteria de Morales.

Com si d’un deja vu es tractés, només començar s’ha vist un altre gol local. En aquesta ocasió, i en el primer corner tret al segon pal, Manu Viale ha saltat més que ningú per anotar el segon pel Sant Andreu (47’). Un altre cop dur per l’equip de Vicente Mir, que ha intentat donar aire fresc amb un doble canvi. Però ha estat Felipe Sà, qui des de la frontal ha provat una rosca que s’ha anat per molt poc (55’).

Un dels que acabaven d’entrar, Jairo, ha gaudit de la millor ocasió visitant, en una pilota morta, que ha aconseguit rematar, però Morales atent ha pogut desviar a córner (62’). Una de les dotze sacades de cantonada que ha fet l’Ilicità, totes sense problemes per a la porteria del capità andreuenc. El filial ha estat una mica millor en parcel·la ofensiva en aquests minuts, però la defensa, sòlida un altre cop, ha estat molt encertada, sobretot Guzmán traient una franca rematada al davanter visitant (71’).

El partit ha anat baixant el ritme gràcies al desencert visitant i a l’encert dels homes de Rubén García alentint el joc. Només Jairo, a falta d’un quart d’hora, ha intentant donar guspira al partit, però sense molta claredat. Qui sí ha estat encertat, quan es complia el 90’, ha estat Guzmán. Premi al partit del jugador, un altre cop al lateral dret. L’ex del Manlleu ha aprofitat una pentinada de Nuha per, davant la tímida sortida de José Carlos, picar l’esfèrica per superar el porter i tancar el marcador, que tot s’ha de dir, a punt semblava estar de caure, potser pel pes dels gols locals que, per fi, han arribat al Narcís Sala en un inici d’any i un final de primera volta, com a mínim, esperançador.

Fitxa tècnica.

Camp: Narcís Sala. 800 espectadors.

Sant Andreu: Morales, Guzmán, Jilmar, Lucas Viale, Manu Viale, Carroza, Xavi Jiménez (Azparren, 78’), Ton Alcover, Bruno (Nuha, 67’), Víctor i Felipe (Joel, 83’).

Elx Il·licità: José Carlos, Nacho Porcar, Fran Martínez, Luca (Pepe, 53’), Hostench, Iván Agudo (Jairo, 53’), Anaba, Mario Arqués, Liberto, Javi Llor i Rubio (Gonzalo, 71’).

Àrbitre: García Ballesteros (La Rioja). T.G.: Víctor, Carroza / Liberto i Anaba.

Gols: 1-0, Bruno (2’). 2-0, Manu Viale (47’). 3-0, Guzmán (90’).