La loteria dels penals castiga el Sant Andreu

15.02.2014 14:29

Sabadell (G.Pérez).- No ha pogut ser. El femení del Club Natació Sant Andreu s’ha quedat fora de la final de la Copa de la Reina de waterpolo en ser derrotat pel Mataró La Sirena. L’empat final al partit (8-8) s’ha resolt des del punt fatídic de penal. Fatídic per a les andreuenques i de somni per les del Maresme.

Ha estat, sense cap mena de dubte, el millor duel dels que s’han pogut veure fins ara a la competició. Els dos equips han ofert un partit memorable. Igualat, disputat, intens, emocionant fins al darrers sospir. Tot un cant de cigne pels amants del waterpolo. Des del primer instant, andreuenques i mataronines han lluitat al màxim, el que s’ha traduït en uns primers parcials equilibrats: 2-2 i 3-3.

A l’inici del tercer període, semblava que el Mataró aconseguir trencar el partit. Un 0-2 en tot just un minut, amb dianes de Ciara Gibson i Mar Llisterri els permetia marxar, però el caràcter de les noies de Jordi Timblau ha fet acte de presència. Poc abans de la botzina, un gol de Sarah Orozco aprofitant una acció de superioritat ha retallat distàncies i ha deixat tot obert per al darrer quart.

El gol ha donat moral i empenta a les andreuenques. Combinant una bona defensa i encert en atac, han remuntat el marcador per situar-se 8-7. Llavors Mar Llistarri ha iguat a vuit quan encara faltaven tres minuts i 13 segons per al final. Tres minuts d’infart. D’emoció. I, sobretot, de grans actuacions defensives. Cap dels dos equips ha estat capaç de trencar la igualada, el que ha portat la definició del primer finalista als penals.

En la tanda de llançaments, la igualtat ha continuat. Cinc tirs i es mantenia l’empat –amb una errada per bàndol-. Fins que Chloe Wilcox ha encertat el seu pel Mataró i, després, la porteria mataronina Jade Smith ha aturat el tir de Helena Lloret. Un cruel final per a una gran actuació del Sant Andreu.

Els dos entrenadors han volgut destacar al final del duel l’emoció i la igualtat viscuda. “Ha estat un encontre molt igualat i carregat de tensió. No tinc res a criticar a les meves jugadores, que s’ho han deixat tot a l’aigua ni a l’arbitratge, que ha estat bo”, explicava l’andreuenc Jordi Timblau, que marxa satisfet de Can Llong perquè “estem creixent”. El seu homòleg mataroní, Florin Bonca apuntava que “ha estat un martit molt intens i amb molta entrega”.

A l’altra semifinal, no hi ha hagut sorpresa ni tan sols ha estat propera. El Sabadell ha demostrat que, tret de miracle, la Copa es quedarà demà a Can Llong en superar de forma contundent el Mediterrani per 17-4.

Piscina: Can Llong.

CN Sant Andreu (12, 8+4): Elisabet Gazulla, Helena Lloret (3), Sarah Magdalena (3), Maria Ángeles Díaz, Alba Espinar (1), Gemma Casasayas, Carla Castella (3), Aida Álvaro, Marta Recio (2) i Ariadna Espasa.

CN Mataró La Sirena (13, 8+5): Jade Smith, Chloe Wilcow (2), Carla Graupera (2), Mar Llisterri (2), Laia Rigau, Clara Cambray, Ciara Gibson 832), Marta Bach (2), Zoila Quesada i Ona Meseguer (2).

Parcials: 2-2 / 3-3 / 1-2 / 2-1 /(8-8) i 4-5 (penals) (12-13).