La gesta es queda a tocar

01.03.2015 19:30

Barcelona (J.R.González).- Per segona setmana consecutiva, a la UE Sant Andreu li han expulsat dos jugadors, però en aquesta ocasió la gesta s’ha quedat a tocar i l’equip de Miguel Álvarez no ha sumat cap punt, motiu pel que queda una setmana menys i la salvació segueix a la mateixa distància de punts.

El Sant Andreu encarava el partit amb tres baixes importants, les dels dols laterals (Llamas i Rubén Martínez) i el mig centre Ibón Gutiérrez, cosa que ha obligat Miguel Álvarez a recomposar l’equip amb la tornada de Guzmán al lateral, el retorn de Jilmar i la inclusió de Victor Alonso al doble pivot. El Sant Andreu ha sortit segur davant l’Alcoià atacant ràpid per bandes, i Xavi ja ha posat una pilota perillosa al cor de l’àrea ben d’hora (04’) que la defensa ha rebutjat. Només ha estat un avís del que seria un gol matiner. Calderón va ha fet un canvi de joc llarg on Jilmar ha sorprès. El lateral l’ha deixat a Puerto, que ha controlat per ficar el primer davant Jero (05’).

Ha reaccionat bé l’equip visitant , i el primer en una pilota aturada que ha tret Rubio i Rubén Ramos ha rematat fora (07’). El Sant Andreu defensava bé, però una internada per banda dreta de Israel Jerez ha suposat una centrada perillosa que Manu Viale ha rematat sobre la seva mateixa pròpia porteria (13’). L’empat ha deixat tocat al Sant Andreu, que ha vist com l’Alcoià dominava el joc amb unes bandes molt incisives. Morales en una d’aquestes ha dubtat a la sortida per bloquejar el centre (16’) i a la següent, Rubén Ramos ha assistit a Pituli que ha rematat a gol en clar fora de joc (18’). El Sant Andreu no ha aconseguit apropar-se sobre la porteria de Jero, només en centrades que no trobaven a ningú, com la de Calderón (21’), o pentinades de Chaco que no trobaven acompanyant (28’).

A pilota aturada l’Alcoià s’anava aproximant sobre la meta de Morales, y Óscar López ha provat el capità andreuenc amb un xut potent des de lluny en un lliure directe (33’). Poc després ha arribat la primera expulsió del partit. Carroza ha vist la segona groga en cinc minuts cometent falta sobre un jugador que es trobava en fora de joc (35’). El partit ha anat escalfant al públic local, i el Sant Andreu, amb Ton d’improvisat central ha aconseguit arribar al descans amb l’empat.

El Sant Andreu ha sortit amb un 4-3-2, amb Calderón acompanyant Chaco. El partit semblava igualat gràcies a la actitud local, tot i que Pituli ha estat el primer en xutar després d’una mala col·locació de Guzmán (46’), i Xavi Jiménez ha respost amb un potent xut de la frontal fàcil per Jero (47’). Mica a mica, l’equip s'ha anat apropant a la porteria de Morales, amb un aclaparador domini dels homes de Sempere, i Nico Cháfer, després d’una bona diagonal que ha obligat a treure Morales a córner (51’). Poc després, el propi Cháfer va fet lluir Morales amb una gran intervenció (52’).

El domini de l’Alcoià es palpava amb el gran número de tirs des de la cantonada que forçava, tot i que no aconseguia aprofitar-los. Al Sant Andreu li costava defensar amb deu homes, i no arribava bé a cobrir tots els espais. Kike López ha desaprofitat una immillorable ocasió però ha estat lent en la rematada (65’). Les incursions per banda han forçat la defensa andreuenca, i Morales ha hagut de treure un altre tir perillós de Pituli (67’). En aquell córner, Morales ha tret miraculosament una rematada a boca de canó, però Pituli de xilena ha fet pujar el 1-2 al marcador (68’).

Jilmar ha patit problemes físics pel desgast, i en el seu lloc ha entrat Felipe Sá. Això ha portat a Calderón al lateral esquerre, i el brasiler ha sortit amb molta força i velocitat, forçant dos accions d’atac al poc d’entrar al terreny de joc (71’). A la banda contraria, Israel Jerez s'ha plantat davant Morales, però s'ha topat amb el pal dret del porter (76’).

Les coses s'han acabat de tórcer quan Xavi Puerto, amb una groga, ha fet botar la pilota amb força, cosa que li ha costat deixar el Sant Andreu amb nou jugadors. El Sant Andreu, perdent, no s'ha donat per vençut, i Chaco va pogut fer una bona acció individual que ha acabat en córner (81’). El Sant Andreu s'ha aprofitat de la pilota aturada, i després d’una rematada de Chaco al travesser, Felipe Sá ha empès l’empat a gol (82’). Sorpresa majúscula al Narcís Sala, el Sant Andreu havia aconseguit igualar el marcador amb dos homes menys.

Però en la jugada del gol, Lucas Viale s'ha hagut de retirar amb el bessó trencat i ha deixat l’equip amb només vuit homes amb vuit minuts més l’afegit. El domini de la pilota era totalment visitant, amb espais de sobra, i en una jugada per banda, Cháfer ha rematat tot sol per fer el 2-3, que al final seria definitiu (87’). Encara amb vuit homes, Nuha ha disposat d'una opció claríssima per a l’empat, quan amb tot a favor ha rematat fora amb el cap (87’). El Sant Andreu ha aconseguit que el partit acabés en area contraria amb pilotes penjades, que per desgracia local, no han trobat rematador.

Fitxa tècnica

Narcís Sala: uns 800 espectadors

Sant Andreu: Morales, Guzmán, Jilmar (Felipe, 70’), Manu Viale, Carroza, Víctor (Lucas, 46’), Xavi Jiménez (Nuha, 80’), Puerto, Chaco, Ton Alcover, Calderón

Alcoià: Jero, Carles, Devesa, Mario (Josemi, 46’), Óscar López, Javi Rubio, Kike López, Nico Cháfer, Pituli (Cabarre, 77’), Rubén Ramos, Israel

Àrbitre: Cid Camacho (Castella-Lleó).Ha expulsat per doble amonestació a Carroza (37’) i Puerto (78’). T.G.: Lucas / Nico Chafer, Carles, Pituli

Gols: 1-0 Xavi Puerto (05’). 1-1 Manu Viale en pròpia (13’). 1-2 Pituli (68’). 2-2 Felipe (81’) 2-3 Nico Chafer (87’).