La Federació renta la cara a la Copa Catalunya

25.06.2014 14:06

Barcelona (G.Pérez).- Després de l’esperpèntic final de la darrera Copa Catalunya, on Barcelona i Espanyol van presentar-se a jugar-la amb els filials i, fins i tot, alguns juvenils, la Federació Catalana de Futbol ha mogut fitxa. L’ens és conscient que cal donar un impuls a la competició i, per això, ha presentat un nou format. De fet, no hi haurà una Copa Catalunya. N’hi haurà dues, una pels equips amateurs (de Segona Catalana cap a baix) i una d’absoluta, pels clubs de Primera Catalana, Tercera, Segona B i Segona A. De la seva banda, els dos Primera disputaran una Supercopa.

El Sant Andreu, lògicament, disputarà la versió absoluta d’una competició que, malauradament ha anat perdent prestigi els darrers anys per la poca traça de la FCF en promocionar-la i en combatre la desídia dels clubs, liderada especialment per un Barcelona al que, malgrat els continus incompliments a l’hora de jugar-la amb el primer equip, no ha rebut cap sanció. La resta de clubs, va passar ara fa uns mesos amb l’Espanyol, han col·laborat al desprestigi. Ara, toca intentar remuntar el vol amb un nou format.

La Copa Catalunya absoluta reunirà, com deien els principals equips modestos catalans, des de Segona A a Catalana. A més, però, la Federació ha disposat una sèrie de premis econòmics per fer més atractiva la competició.

Hi participaran els equips catalans que la temporada 2013-14 han disputat aquestes competicions, amb l’excepció de Catalana, d’on només participaran els dos campions. Hi haurà sis rondes, fins la final, que es disputaran a partit únic al camp de l’equip d’inferior categoria –o per sorteig en cas de coincidència-. Els Segona A entraran a la quarta eliminatòria.

La Federació assumirà el cost dels arbitratges i dels desplaçaments. I, a banda, els equips aniran cobrant diners segons superin rondes. Per exemple, a la primera eliminatòria els equips visitants i els guanyadors s’emportaran 300 euros. La xifra s’anirà incrementant. A semifinals, els equips perdedors s’emportaran 2.000 euros. A la final, el sotscampió s’endurà 5.000 i el guanyador 15.000.

Ara caldrà veure si els canvis aconsegueixen el seu propòsit: convertir la Copa Catalunya, tant en la versió amateur com en l’absoluta, en un torneig atractiu tant pels clubs com pels seguidors i tornar-li la brillantor de les seves primeres edicions.