La derrota menys dolorosa

11.05.2014 22:58

València(O.Dorado). Escenari de luxe però història malauradament, repetida. El Sant Andreu ha tancat la temporada amb una derrota a tot un estadi cinc estrelles com el de Mestalla contra el filial del club valencià (2-1). Els quadribarrats s’han avançat al marcador i han tingut opcions de matar el duel a la contra, però, en el tram final, el rival ha demostrat que es jugava la vida aprofitant dues badades defensives.

Al primer temps s’han vist dos equips concentrats però, a la vegada, a l’expectativa. Al Sant Andreu, que no es jugava res, volia esperar a veure si podia jugar amb els nervis del filial. I el quadre de Curro Torres, conscient que l’empat li valia i que a més, en aquells moments el Prat perdia, s’ha mostrat tranquil. Les primeres aproximacions les ha tingut el Sant Andreu, això sí, amb xuts llunyans d’Ander i Alcover. El Mestalla, de la seva banda, ha tingut més la pilota però sense concretar-la en ocasions clares més enllà de xuts desviats.

A pilota aturada han arribat les millors opcions per als dos conjunts. Primer, el Sant Andreu, en una jugada mig d’estratègia mig de picaresca l’ha tingut però Mozó no ha arribat per poc a la passada d’Aarón. I després el Mestalla s’ha pogut avançar però Morales ha tret sota pals la centrada xut rasa de Gayá.

Els homes de Martí Cifuentes han vingut a València a jugar a un camp cinc estrelles i intentar acabar la temporada amb les millors sensacions possibles. Un premi a la salvació matemàtica conseguida a falta d´una última jornada decisiva. Malhauradament, tot i que la imatge de l´equip no ha sigut dolenta els tres punts s´han quedat a la capital d´Altúria. I es que l´equip de Curro Torres necessitava una victòria o un empat si volien aspirar a seguir jugant a la Divisió de Bronze del futbol espanyol la pròxima temporada. Objectiu assolit mitjantçant la victòria conseguida Això sí, hauran de superar una eliminatòria per evitar el descens.

El segon temps ha començar amb un ensurt per a la porteria del Sant Andreu. Ensurt que, a més, ha tingut conseqüències negatives per Morales. Chumbi, en l’intent de rematar una pilota que li ha acabat marxant fora, ha topat amb el meta quadribarrat que, minuts després, ha hagut de deixar adolorit el terreny de joc.

Tot i aquesta acció, el Valencia ha continuat contemporitzant. Jugava amb un resultat que ja li valia i amb una derrota momentània del Prat a Olot Però els nervis no han trigat en aparèixer quan el Sant Andreu s’ha avançat al marcador –quarta vegada aquesta temporada lluny del Narcís Sala-. Ho ha fet al minut 59 i gràcies a una jugada assajada: Còrner que pica Alcover, Azparren pentina al primer pal i al segon Aarón, també de cap, envia la pilota al fons de la xarxa..

Als che els han vingut les presses. Canvis ofensius des de la banqueta i trepitjada de l’accelerador. Minuts de por que el Sant Andreu ha estat a punt d’aprofitar en dues contres en les que ha tornat a faltar la passada de la mort correcta.

L’empenta valencianista ha tingut, però, premi. Al 70’,  després d’una possible falta no xiulada sobre Jilmar, Robert ha centrat i, al punt de penal, Hiroshi, tot just entrar al camp ha rematat l’empat.

Amb l’empat, la tranquil·litat ha tornat a les files valencianistes. I més encara al minut 81. Una pilota perduda i recuperada per Robert ha degenerat en el segon gol local.  Robert ha conduït la conra per la dreta i la seva centrada l’ha rematat Chumbi a boca de gol. Manu ha aturat el primer xut però el rebot li ha caigut al màxim golejador che que, a porta buida, ha anotat .

D’aquí al final, el conjunt de Curro Torres s’ha defensat amb ordre i el Sant Andreu, tot i intentar-ho, no ha estat capaç de trobar l’empat. Ander, amb un cop de cap desviat s’hi ha aproximat però, al final , s’ha tornat a imposar la dinàmica més habitual lluny del Narcís Sala. La temporada vinent tocarà millorar, sobretot a domicili.

Fitxa tècnica

Camp : Mestalla. 4.000 espectadors.

Valencia Mestalla, Jaume, Leuko, Salva Ruiz, Tendillo, Ayala, Zahibo (Molina, 61’), Robert, Portu, Chumbi, (Cortell, 85’), Cano (Hiroshi, 69’ ) i Gayá.

Sant Andreu, Morales (Manu 57) ; Xapi, Jilmar, Mozo, Mikel, Carroza (Víctor 12´), Guzman (Xavi 81), Ibon, Ander, Ton, Aaron.

Árbitre : Uson Rosel (aragonès). T.G. : Molina / Carroza i Ibon.

Gols:  0-1, Aarón (59’). 1-1,  Hirohi (70’). 2-1, Chumbi (81’).