La darrera jornada dictarà sentència a tercera

09.05.2014 17:30

Barcelona (P.Mitjans).- Amb una posició de promoció d’ascens i amb dos possibles llocs de descens encara per decidir, la Tercera Divisió catalana afronta una darrera jornada de competició que promet ser emocionant. El Cornellà, la Muntanyesa i l’Europa ja tenen el bitllet que els donarà la possibilitat d’aconseguir l’ascens a Segona B. Mentrestant, per la part baixa, la Rapitenca i un històric com la Gramenet ja han certificat la pèrdua de la categoria.

La disputa per l’ascens i el campionat

A la zona alta de la classificació encara hi ha moltes qüestions en joc. La més important i en la que lluitaran el Cornellà, la Muntanyesa i l’Europa serà el campionat de lliga, una fita que ofereix als equips la possibilitat d’accedir a Segona B amb la disputa d’una única eliminatòria. Tot i així, cap d’ells ho tindrà fàcil ja que tots tres es veuran les cares amb rivals que també s’hi juguen molt. Ni més ni menys que el descens a Primera Catalana.

Els del Baix Llobregat són els que tenen el campionat més de cara. Depenen d’ells mateixos per aconseguir la primera plaça. Sumant els tres punts al camp del Castelldefels – catorzè classificat i actualment a dos unitats del descens – serien campions ja que la diferència de gols amb el Muntanyesa els és favorable. Amb un empat o una derrota, passarien a dependre dels resultats dels altres dos conjunts.

Per la seva banda, el combinat del districte de Nou Barris haurà de sumar un punt més que el Cornellà per proclamar-se campió. Derrotant el Vilassar a casa, els de Manolo González haurien d’esperar una ensopegada o un empat dels cornellanencs. De no sumar els tres punts continuarien en posicions de play-off, un premi merescut després de la gran temporada que han fet tots els integrats de la plantilla. Tot i així, també podrien veure perillar el segon lloc a mans de l’altre equip barceloní de la categoria.

L’Europa, després de perdre la setmana passada davant el Terrassa, necessita una carambola per proclamar-se vencedora de la Tercera Divisió. De sumar els seus punts contra un altre rival de la part baixa com és el Masnou, els seus dos rivals no haurien d’aconseguir la victòria.

La quarta i última plaça de privilegi la lluitaran tres equips. A hores d’ara, l’ex-equip de l’actual tècnic del Sant Andreu, el Rubí, és el que ocupa aquesta posició. Diumenge rep la visita d’un Santfeliuenc que ja no s’hi juga res. Els altres dos conjunts, el Terrassa i l’Ascó, hauran d’esperar una ensopegada o un empat dels vallesans. Els de Miki Carrillo necessiten sumar un unitat més que el Rubí i que l’Ascó no sumi una victòria. En canvi, els de Miguel Rubio han de puntuar a la força i evitar el triomf dels seus competidors.

La part baixa

Cinc equips i dues possibles places del promoció de descens, així es resumeix la situació de la zona baixa de la taula. Amb dos equips ja descendits de categoria – la Rapitenca i la Gramanet – la vista està fixada en el divuitè lloc que ocupa el Gavà, i en la Segona Divisió B ja que, si s’acabés consumant el descens del Prat, serien quatre els equips que baixarien de categoria a la Tercera Divisió.

A dia d’avui doncs, els altres equips que jugarien la temporada que ve a Primera Catalana serien el Gavà i el Santboià. Precisament, tots conjunts es veuran les cares diumenge en un partit de vida o mort. Qui perdi, baixarà de categoria. En cas d’empat, els gavanencs descendiran i els de Jaume Bonet dependran del Masnou.  

Vilassar, Castelldefels i Masnou també necessiten treure bons resultats per mantenir-se a Tercera. Tot i així, juguen, precisament, contra els tres equips que s’estan jugant la lliga.  Tres partits d’alt voltatge on una victòria els pot valdre el títol de campions a uns, i la salvació o el descens als altres.

Una jornada carregada d’objectius i de duels directes que sentenciaran la lliga a favor i en contra d’uns i altres. Les llàgrimes i les cares d’alegria faran acte de presencia en els quatre enfrontaments clau de la 38a i última cita de la competició. Tots ells diumenge a les 12 del migdia.