La selecció catalana guanya el campionat d'Espanya per Comunitats Autònomes amb Juanmi Rando i Erika Villaécija com a capitans

06.02.2012 01:01

Triomf amb remuntada de la selecció catalana de natació en el campionat d'Espanya per Comunitats Autònomes. Una gran remuntada en la jornada de diumenge, amb 9 victòries parcials per només 4 de la selecció madrilenya, ha permès als catalans tornar a casa amb l'or. Juanmi Rando i Érika Villaécija, ambdós del Club Natació Sant Andreu, han exercit de capitans en la victòria catalana.

La proximitat de l'Open d'Espanya, on s'han d'aconseguir les marques mínimes per anar als Jocs Olímpics, ha fer difícil poder veure rècords a la piscina, però sí que hi ha hagut molta emoció. Mireia Belmonte ha estat protagonista en la remuntada de diumenge, amb dues victòries parcials en les proves de 100m lliures i 400m estils. Juanmi Rando ha contribuit a la victòria catalana enduent-se la prova dels 100m esquena, amb un temps de 56.16.

Al final victòria de Catalunya sobre la Comunidad de Madrid per 17.42 a 1.722 punts. La capitana Érika Villaécija considera que ha estat el campionat per Comunitats més ajustats de tots els que ha viscut. "Ahir (dissabte) la cosa no feia bona cara, però a a la nit ens vam reunir per tirar-ho endavant. Avui, entre que hem nedat molt bé i hem tingut una mica de sort, hem complert l'objectiu". Bona feina de Villaécija i Rando en un dels campionats més igualats i emocionants que es recorda.