L'Espanyol B, últim semifinalista i rival del Sant Andreu als Històrics

05.08.2011 01:49

El filial del RCD Espanyol s’ha convertit en el quart semifinalista dels Històrics i será el rival de la UE Sant Andreu per un lloc a la final de dissabte. L’Espanyol B s’ha imL'Espanyol B ha posat la salsa dels gols al Torneig / Foto: DAVID GRAU (ara.cat)posat al Masnou (1-0) i Martinenc (3-0), mentre el Martinenc ha batut al Masnou (2-0).

El primer partit, entre l’Espanyol B i el Masnou, ha començat amb poca intensitat i sense gaire precisió en les passades. El filial blanc-i-blau tenia la pilota i la movia en línea defensiva, però no trobava espais en una defensa del Masnou ben tancada que buscava sistemàticament la pilota llarga al contraatac. La millor qualitat individual del filial perico s’ha anat fet mes palesa a mesura que passaven els minuts, i la primera ocasió ha estat un xut de Gil que s’ha estavellat al lateral de la porteria d’Asier, després d’una bona combinació per banda esquerra. El Masnou ha respòs amb un bon xut de Romero, que el porter Pau ha tret amb una gran estirada. A partir de llavors, el Masnou ho optat per un joc físic amb reiterades faltes per aturar el joc blanc-i-blau, que pivotava sobre Pirulo i Miravent. Una passada afortunada d’aquest últim ha trobat la velocitat de Kilian en una desmarcada, i sol davant el porter, l’ha batut per baix amb una rematada franca.

El segon partit ha estat la sorpresa agradable de la tarda. El Martinenc, l’equip de menys categoria dels tres, ha ofert una molt bona imatge, atrevida i efectiva, contra un Masnou desbordat fins als últims minuts que ha ofert la mateixa imatge que al primer partit. El Martinenc s’ha fet amb la pilota i amb incisives internades per banda dreta, en combinacions entre Nico i Gonzalez , han començat a fer molt de mal en la defensa dels del Maresme. Al quart d’hora, Pele ha controlat una pilota al vèrtex dret de l’àrea rival, i amb una rematada creuada amb cama dreta ha col·locat el 0-1 al marcador a favor del Martinenc. El Martinenc a seguit dominant, i al minut 35 l’àrbitre ha perdonat la targeta vermella al porter del Masnou De Bode per unes clamoroses mans dins l’àrea. El conjunt del Maresme ha provat d’estirar-se en atac els últims minuts, però una falta directa fruit d’un contraatac llençada magistralment per Xavi Morón ha significat el final 0-2.

L’últim partit del vespre ha demostrat la superioritat de la plantilla de l’Espanyol B respecte al Martinenc, i el filial blanc-i-blau s’ha guanyat un lloc a la semifinal amb una contundent victòria per 3 gols a 0. L’Espanyol B, davant un Martinenc molt jove i ple de jugadors poc habituals, s’ha fet ràpidament amb la pilota i la velocitat de Yeboah i Taoré s’ha demostrat imparable per  la defensa dels del Guinardó. Al minut 7 Olavide s’ha lluit amb una doble aturada a boca de canó. Al quart d’hora, la velocitat de Taoré ha trencat la defensa del Martinenc, i una bona passada cap a Yeboah a deixat al davanter sol Olavide i no ha perdonat. 1-0. L’Espanyol B ha aprofitat la inèrcia i una combinació brillant entre Taoré i Cristian ha acabat amb una rematada sol al punt de penal a la dreta d’Olavide que no ha pogut fer res, situant el 2-0 al marcador. El Martinent no ha perdut la cara al partit i ha intentat fer el seu joc, però el filial espanyolista s’ha defensat bé amb la pilota i ha fet molt mal al contraatac. A les acaballes del partit, una mala sortida d’Olavide en un corner ha deixat Clerc sol per empènyer la pilota al fons de la porteria, tancant la golejada del filial blanc-i-blau davant un Martinenc que, probablement, no mereixia una derrota tant gran.