Jilmar i Víctor, canterans al poder

25.11.2014 21:06

Saragossa (G.Pérez).- Víctor Alonso i Jilmar Torres han estat titulars en els darrers partits del Sant Andreu. Tant el migcampista com el lateral s’han guanyat, al menys veient les alineacions, la confiança de l’entrenador, Pere Belmonte ‘Piti’. No és d’estranyar. El tècnic els coneix perfectament de la seva anterior etapa, quan els va fer debutar amb el primer equip provinents del juvenil. Són dos canterans que trepitgen fort.

El cas més emotiu és, sense cap mena de dubte, el de Víctor. Fins la jornada 9, tot just havia disputat tres estoneta, però en els darrers cinc partits ha sortit sempre de sortida i ha convençut. La seva polivalència li permet actuar en moltes posicions a la zona medul·lar i també més avançat. A Saragossa, a més, va estrenar-se amb el primer equip com a golejador en recollir una passada de Calderón. “No marcava des de juvenil i m’ha fet una alegria molt gran, tot i que hagués estat igual de content si ho hagués fet un company”, ha apuntat.

La diana la va celebrar apropant-se a la banqueta i fonent-se en una emotiva abraçada amb el fisioterapeuta de l’equip, Ramon Giró. I és que Giró va ser una figura clau per als pitjors moments de Víctor. A la temporada 2012-13, una greu lesió el va deixar vuit mesos fora de combat justament quan estava comptant per ‘Piti’. La recuperació va ser llarga i dura i Giró va estar, ho recorda Víctor, sempre al seu costat. ““Vaig tenir moments molt durs durant la recuperació i el fisioterapeuta em va ajudar molt, també psicològicament. Tots els gols que faci aniran dedicats a ell, ha estat molt especial per a mi”, ha explicar.

Un cop superada, el club li va donar fitxa al mercat d’hivern de la campanya 2013-14. A la segona volta, però, no va tenir gaires minuts. Per això està vivint un moment molt especial. “Els que som de casa somiem amb arribar al primer equip i tenim la sort que aquest any ens estan donant l’oportunitat de jugar i els companys ens animen. Nosaltres hem de donar tot per l’equip”, ha apuntat.

De la seva banda, Jilmar Torres ha aconseguit fer quelcom que semblava impossible: fer oblidar Rubén Canelada. “És un altre jugador, diferent, però estic content de sentir aquest comentari”, ha indicat el lateral, que té clar l’avantatge que ha significat tant per a ell com per Víctor el fet que Pere Belmonte hagi tornat al Narcís Sala: “Està clar que quan un entrenador ve nou i et coneix tens més opcions. Piti ja sabia les nostres qualitats i estem contents perquè estigui amb nosaltres i perquè ens dóna confiança”.

El defensa andreuenc va començar la temporada amb mala sort. Una lesió va fer que es perdés bona part de la pretemporada i de l’inici de campionat. Jefferson va ser, llavors, el lateral titular però la confiança del tècnic va quedar clara des del primer moment en que Jilmar va estar preparat per jugar. Titular indiscutible des de la jornada 7, tot apunta que el carril esquerre quadribarrat té nou propietari per temps.

Tots dos viuen, per tant, un somni. Jugar de titulars al primer equip del club on s’han format és tot un èxit però encara volen més. Quan se’ls hi pregunta un desig ho tenen clar. Jilmar, més prudent, assegura que aquest és “quedar el més a dalt possible i seguir jugant i donant-ho tot i tenir molts minuts a Segona B. Sent joves està molt bé”. Víctor és més ambiciós: “Viure una promoció al camp, ja la vaig viure des de la grada. I a veure si és el més aviat possible”.