Javier Aznar: “Hem de confirmar-nos com a club formador”

30.09.2014 23:28

Barcelona (G.Adalid).- Javier Aznar Fernández és nou tècnic del femení de waterpolo del Club Natació Sant Andreu. Procedeix de l’Helios, equip que acabava de baixar a Primera Divisió. Tot i aquest revés el tècnic madrileny va fer història a l’entintat aragonesa aconseguint el sots campionat d’Espanya cadet. La seva trajectòria com a entrenador va començar al Mediterrani la temporada 2003-2004. Fins a set campanyes va dirigir el conjunt barceloní. En la seva època de jugador va passar per tres equips catalans: Montjuïc, Terrassa i Mediterrani. En aquest últim va finalitzar la seva carrera com a waterpolista la temporada 2002-2003.

Com valores la darrera temporada a l’Helios?

Va ser una mica complicada. Amb el  primer equip vam perdre la categoria i la veritat és que no vam estar contents. Teníem un equip que havia perdut jugadors respecte a la temporada passada, teníem molts jugadors joves i un equip totalment renovat. El fet de perdre la categoria no agrada a ningú però no vaig estar content perquè crec que podíem haver fet alguna cosa més. Acabar amb el sots campionats d’Espanya cadet i fer aquest bon torneig amb nois que portaven dos anys entrenant-se i bregant-se al primer equip és la satisfacció que ens queda de la temporada passada i és una satisfacció molt gran perquè mai a l’història de l’Helios el club no havia jugat una final d’un campionat d’Espanya. És una manera d’acabar amb bon gust d’una temporada en què el primer equip va perdre la categoria.

Però tot i així deixes el club i vens a Sant Andreu...

Vaig rebre una proposta del Sant Andreu. Em quedava un any més a l’Helios i el club estava conforme amb què em quedés i acabés el meu contracte malgrat que la temporada no havia estat bona però, per desgràcia, al món del waterpolo no ho pots supeditar tot al tema professional. La proposta era molt interessant i hi ha un projecte molt atractiu. Després, també hi ha un tema familiar. Portava dos anys fora de casa, tinc dona i dues filles.

Per què que creus que el projecte esportiu del Sant Andreu és atractiu?

El club comença una nova època amb un canvi de president i de junta directiva que és gent que vol fer les coses bé i això es trasllada en l’àmbit esportiu i, en el nostre cas, pensen com millorar el waterpolo. Es vol donar un nou impuls, hi ha moltes ganes i il·lusió, però aquest primer any serà de transició. Un cop passada la primera temporada, podrem fer una valoració real del que tenim i del que podem fer de cara a buscar les fórmules per créixer i ser competitius en l'àmbit nacional. Aquest primer any serà complicat, tenim un equip que ha perdut jugadores. Tenim un parell d’altes però moltes baixes, com es el cas de la Sara Orosco que va fer una bona temporada el curs passat i no hem pogut portar una jugadora per suplir-la. L’objectiu és créixer, ser més competitius en l’àmbit nacional i formar les noves generacions de jugadores i, d’aquesta manera, que el Sant Andreu es consolidi com un club formador i exemplar de tota Espanya.

A nivell de les jugadores, quins canvis hi ha hagut?

Hem perdut la Sara Orosco, que era bastant determinant per la posició en la qual jugava i pel nivell que tenia; la Gemma Casayayas; també l’Alba Espinar, una noia més jove però que tenia els seus minuts; l’Anna Bisbal; la Jennifer Lorente, que compartia el lloc a la porteria amb la Elisabeth Gazulla i l’ultima baixa confirmada ha estat Laura Garcia. D’incorporacions tenim la Noelia Mora, una jugadora molt jove de dinou anys que bé cedida del Sabadell, i també tenim l’americana Katerylyn Rigler, que ha fet una bona temporada a Estats Units i creiem que ens podrà ajudar.

Vas poder veure algun partit quan el Sant Andreu era entrenat per Jordi Timblau? Sabies quin estil de joc implantava a l’equip? Quina mena de joc tu vols aplicar?

L’any passat no vaig veure cap partit del Sant Andreu. Van fer una temporada fantàstica perquè quedar terceres és un gran resultat. Pel perfil d’equip que hi havia, era de transició ràpida i de contraatac. Independentment del que es va fer l’any passat, vinc amb unes idees. No sé si diferents o no, però són les meves. M’agrada molt la intensitat en el joc i que les jugadores estiguin concentrades per intentar fer les coses el millor possible. Vull que juguem molt ràpid i tenir un arma que sigui el contraatac. Ha de ser un sistema que ens doni molts gols i que sigui la personalitat d’aquest equip.

Quin és l’objectiu de la temporada?

És evident que partim d’un tercer lloc de l’any passat que ens el marca una mica. Fer de nou la tercera posició seria un èxit, però sobretot el que vull és donar un aire diferent de l'equip, no perquè sigui millor o pitjor que l’any passat, sinó perquè és el què vull que tingui. Hi ha equips que s’han reforçat i són molt potents i, de la segona a la sisena posició, estarà tot molt igualat. M’agradaria estar el més a dalt possible, sempre i quan mantinguem la personalitat de l’equip i també intentar que jugadores més joves comencin a tenir minuts i tenir protagonisme al primer equip.