Inoperància ofensiva

14.12.2014 23:11

Barcelona (J.R.González).- El Sant Andreu ha mostrat avui una de les seves pitjors cares. Amb el hàndicap que causaven les baixes en la parcel·la ofensiva, l’equip de Piti Belmonte no ha inquietat la porteria del porter visitant Paco. En post de la veritat, l’Huracan ha gaudit de les opcions de gol, i poc més, però la realitat és que ha defensat el marcador a favor sense cap angúnia.

El partit, com és costum al Narcís Sala, s’ha encetat amb el típic tempteig en busca d’un dominador de la pilota. El Sant Andreu, com a local ho intentava, però l’Huracan ja començava a mostrar els símptomes de poder defensiu de què ha fet gala durant tot el partit. A més, l’equip de Toni Seligrat es mostrava perillós en les sortides al contraatac. Fruit d’un d’aquests, ha arribat la primera ocasió visitant, on Javi Navarro, caigut a banda per a intentar generar superioritat al costat, ha xutat desviat (11’) després d’una internada de Peris.

Al Sant Andreu li costava crear a partir de mig camp, on avui sorprenentment tornava a l’equip Jefferson Arroz, a més de sortir titular en la línea de mitja puntes. Així, el màxim perill andreuenc arribava a pilota aturada, en les nombroses faltes que feia l’equip valencià. Només una ha acabat en ocasió de perill, en una jugada enrevessada a l’àrea que Azparren ha intentar aprofitar, però sense encert (17’). En aquesta primera part, les oportunitats de l’equip rival, tot i que intentaven combinar amb més encert, també eren a pilota aturada. Així, després d’un intent de vaselina de Xavi Jiménez (26’) ha sigut Tariq qui ha rematat de manera perfecta una falta lateral (41’), però davant la sorpresa visitant, ha sigut anul·lat per falta prèvia.

La segona meitat ha portat els mateixos signes que la primera. L’empat sense gols semblava bastant clar. Però era l’equip de Toni Seligrat, en ratxa des de la seva arribada, qui ha intentat inquietar Morales, como per exemple Peris des de la llunyania (57’). Només Felipe Sa, l’home més actiu intentant aprofitar la seva segona titularitat, intentava ser una mica incisiu, però la seva única ocasió, després d’un gran regat s’ha anat molt alta (55’).

Tot feia indicar que el partit s’hauria d’obrir a pilota aturada. I en una falta executada a la perfecció per Javi Rubio, ha aprofitat San Julián per rematar a gol amb una greu passivitat andreuenca. Piti ha intentat reaccionar des de la banqueta, donant entrada a homes com Iván Guzmán o Xavi Puerto, però ha estat Gomis, a boca de canó, qui ha enviat als núvols el possible 0-2 (65’). El poc poder ofensiu del Sant Andreu era evident sobre la gespa artificial del Narcís Sala. Per a mostra, el primer xut a porta ha arribat des de la llunyania per part de Víctor Alonso (75’) però sense perill per Paco. La dura però solvent defensa valenciana evitava qualsevol intent de entrar a l’àrea, i l’Huracan es defensava amb increïble facilitat. A més, cada sortida a la contra era perillosa, i així va arribar la sentencia. En un quatre contra quatre, els homes de Toni Seligrat han trenat una jugada perfecta que ha acabat en una centrada al segon pal, on Pablo Vidal ha entrat sol per a sentenciar el matx (82’).

A partir d’aquí, el Sant Andreu ha intentat remar a contracorrent en recerca de retallar diferencies. Però la teranyina feta per l’Huracan era molt difícil de superar, y només Víctor Alonso des de lluny (90’) i Ton Alcover, justament abans del xiulet final, amb un tir que s’ha estavellat al travesser, han intentat inquietar la porteria de Paco.

Nova derrota, i el Narcís Sala ha acabat amb mocadorada blanca. Des del cinc d’octubre no es veu un gol al temple andruenc, i quan tornem de Nadal ja estarem parlant de tres mesos sense cantar gol. Per la seva part, l’Huracan de Toni Seligrat torna a guanyar per 2-0, el tercer consecutiu, i es fica en la lluita per la part alta.

 

Fitxa tècnica

Camp: Narcís Sala. 950 espectadors

Sant Andreu:  Morales, Carroza (Ton Alcover, 75’), Jilmar, Viale, Azparren (Guzmán, 73’), Lucas Viale, Felipe Sa, Ibón Gutiérrez, Víctor, Jefferson (Puerto, 68’), Xavi Jiménez

Huracán Valencia: Paco, Tariq (Javi Boix, 80’), Peris, San Julián, Javi Navarro, Tomás Ruso, Julià (Pablo Vidal, 72’), Javi Barrio, Fali, Jesús Rubio (Cifo, 86’), Gomis

Àrbitre: Cuadra Fernández (mallorquí). T.G.:Azparren, Felipe / Tomás Ruso, Fali, Julià, Javi Barrio, Peris. T.V.: Felipe (86’)

Gols: 0-1 San Juliàn (54’) 0-2 Pablo Vidal (81’)