Helena Lloret, la sirena d’or del Sant Andreu

07.05.2014 19:40

Barcelona (G.Adalid).- Helena Lloret va confirmar el passat dissabte que era la jugadora revelació de l’entitat barcelonina convertint-se en la màxima golejadora  de la fase regular de la Divisió Honor femenina amb 85 gols gràcies als set que l’hi va marcar a la portera del CN Rubí, Anna Vila, a la piscina Pere Serrat.

La waterpolista argentonina va militar les quatre darreres temporades  a les files del Club Natació Sabadell, on va guanyar quatre lligues i dues copes d’Europa (2011, 2013), però en aquesta campanya Jordi Timblau ha tingut la sort de comptar amb seus serveis, ha rendit a un grandíssim nivell i  s’ha convertit en la jugadora referència pel conjunt andreuenc. Lloret  ha obtingut els millors registres en la seva trajectòria a la màxima categoria estatal. El seleccionador espanyol, Miki Oca, ha estat al corrent de la progressió d’aquesta atleta i, en veure en el bon estat de forma de la maresmenca, va decidir reincorpora-la a les convocatòries pels entrenaments amb el combinat nacional aquest gener  per preparar el preeuropeu .

Tot i que actualment la jugadora-gol del Sant Andreu estigui en un estat pletòric, la seva carrera esportiva va córrer perill a partir al 2012, quan va començar un malson de varis mesos. Durant un enfrontament de la Copa de la Reina, va començar a sentir malestar, tenia dificultat per respirar i una sensació de cremor a les cames. Tot i aquest contratemps va decidir anar als entrenaments amb la selecció espanyola perquè encara no estava definida la convocatòria pels Jocs Olìmpics de Londres. En veure que la situació empitjorava, va buscar l’ajuda dels sanitaris. Després de tres mesos anant a diferents metges, finalment li van diagnosticar una trombosi pulmonar que li va provocar estar sis mesos de baixa. Un temps en què, lògicament, va quedar fora de les convocatòries amb la selecció nacional.

A inicis del 2013, el malson es va acabar. Amb molt de treball i força de voluntat, al gener va reaparèixer a les piscines i el seu entrenador va voler premiar el seu esforç donant-li minuts a la final de la Copa d’Europa en qual va poder marcar un gol que li va donar molta confiança per acabar la temporada.

L’estiu passat, va fitxar pel Sant Andreu, on Lloret esta completant una brillant campanya. És una de les claus perquè que el club hagi finalitzat en tercera posició a la fase regular i fos semifinalista a la Copa de la Reina. Ha disputat 23 partits (21 de lliga i 2 de copa) en el quals ha marcat 91 gols (33 dianes de penal). L’únic compromís en què va ser incapaç d’anotar va ser el dia del debut en lliga (es va perdre l’enfrontament 8-4 contra el CN Mataró). Una altra cosa a destacar es que, des de la segona jornada de Divisió d’Honor, es l’encarregada d’executar les penes màximes. L’únic que falta perquè l’argentonina posi la cirereta a la temporada es fer un bon paper en els play-off.