Guspira d’esperança

13.04.2015 01:23

Barcelona (J.Gómez).- El Sant Andreu segueix viu. Un raig d’esperança s’ha centrat sobre el Narcís Sala on els quadribarrats han remuntat el gol inicial d’un rival directe com el Saragossa B –primer cop en tota la temporada que l’equip supera un marcador advers-, per sumar la primera victòria de Miguel Álvarez a la banqueta. La salvació encara és lluny, a set punts quan queden només quinze en joc, però l’equip ha demostrat que no es rendeix i que vol aferrar-se al darrer clau roent.

Aquesta victòria s’ha consumat amb més patiment del que se suposa veient el resultat. La primera meitat dels quadribarrats ha deixat molt a desitjar, cinc minuts de pressió intensa i una bona imatge que ha desaparegut amb dos xuts seguits de Pombo, moment a partir del qual el filial aragonès ha dominat l‘encontre en tots els aspectes del joc. Nou rematades, cinc de les quals a porta, majoritàriament protagonitzades per l’interior esquerre del conjunt blanc. Massa avisos. I al final, la patacada. Amb una internada directa, senzilla i sense oposició de la defensa andreuenca Pombo ha col·locat la pilota des de la frontal a la dreta de Morales, que no ha pogut fer res per evitar el 0-1.

A partir d’aquest moment, tot just al contrari del que podria semblar que passaria. El Sant Andreu s’ha tret la son de les orelles i ha començat a carburar, de tal manera que, tan sols dos minuts després de que s’avancessin els aragonesos, Xavi Jiménez ha establert de nou taules al marcador del municipal. El veterà interior, de nou com a davanter centre, ha caçat una centrada de Bigas i ha igualat.

La segona meitat ha estat completament contraria a la primera. El Sant Andreu ha dominat de cap a cap el segon temps aconseguint moltes ocasions i fent acabar al Saragossa B sense ni tan sols una rematada a porta. En canvi, els quadribarrats, tot i no haver tingut moltes ocasions, han aconseguit transformar en gol dues de les tres rematades que s’han dirigit entre els tres pals que defensava Victor. Al minut 53, el 2-1 ha arribat gràcies a una rematada de cap contundent de Rubén Martínez. Vint minuts després, en una jugada aïllada quan el partit ja estava controlat, ha obert una escletxa insalvable al lluminós després d’una gran internada per la banda dreta de Guzmán. La seva centrada rasa se l’ha introduït en pròpia porta Marc Vales.

En l’últim quart d’hora, els aragonesos ha desaparegut del terreny de joc i el Sant Andreu s’ha limitat a deixar passar els minuts fins que Alonso Portillo ha decretat el final del partit. Un xiulet final que certificava una victòria que, de moment, treu l’equip del pou de la taula. La permanència encara està lluny, molt lluny. Apropar-se més a ella passa, inexorablement, per guanyar al Mallorca B el proper cap de setmana.

Camp: Narcís Sala. 800 espectadors.

UE Sant Andreu: Morales, Guzmán, Bigas, Carroza, Azparren, Ibon, Calderón (Jilmar, 68’), Ton Alcover, Xavi Jiménez (Nuha, 55’), Xavi Puerto i Rubén Martínez (Chaco, 81’).

Saragossa B: Víctor, Meseguer, Lasure, Marc  Vales, Goñi, Tarsi, Carlos Javier, Killian (Pablo, 77’), Diego Suàrez i Pombo (Isuardi, 66’).

Àrbitre: Alonso Portillo (andalús). T.G.: Carroza, Puerto / Lafita, Messeguer i Killian.

Gols: 0-1, Pombo (37’). 1-1, Xavi Jiménez (40’). 2-1, Rubén (54’). 3-1, Marc Vales, p.p. (73’).