Gaspart torna la majoria d’objectes perduts

24.10.2014 20:57

Barcelona (T.Martínez).- La Unió Esportiva Sant Andreu ha anunciat el retorn per part de l’expresident Joan Gaspart de diversos dels objectes corresponents al patrimoni perdut del club. La màxima accionista de l'entitat andreuenca, Dinorah Santa Ana, havia manifestat en les darreres setmanes que diferents objectes de valor que pertanyien al Sant Andreu, com la Creu de Sant Jordi, no havien estat localitzats per part del club. I havia assenyalat Gaspart com a responsable.

Joan Gaspart ha tornat objectes com la Copa del campionat de lliga de la temporada 2009-10, la Medalla d’or al Mèrit Esportiu de l’ajuntament de Barcelona (any 2009) o les plaques atorgades pel RCD Espanyol, Damm, Federació Catalana de Futbol i el propi ajuntament de Barcelona amb motiu del centenari de l’entitat quadribarrada el mateix any 2009, entre d'altres. No obstant, segueixen sense aparèixer la Creu de Sant Jordi i el quadre que Salvador Dalí va donar al Sant Andreu.

El Sant Andreu ha anunciat que “no desistirà en el seu intent de recuperar els actius amb un gran valor sentimental i que són patrimoni del club”. No obstant, el propi Gaspart, en declaracions al Diario Gol, ha declarat que “el quadre va desaparèixer fa molt de temps” i creu recordar que justament va coincidir “amb una època en què van entrar a robar en diferents ocasions a les instal·lacions del club”.

A més, Joan Gaspart també ha lamentat que hagués de tornar tots aquests objectes, guardats en un bagul personal, segons l’expresident andreuenc, que ha titllat aquesta assumpte de “ridícul”.