Examen de qualitat pel nou Sant Andreu

23.08.2014 15:15

Barcelona (G.Pérez).- Ha arribat l’hora. Ara sí que va de debò. La pretemporada s’ha acabat i aquest diumenge el nou Sant Andreu de Pere Belmonte ‘Piti’ a la banqueta i de Dinorah da Silva a la llotja debutarà a la lliga. Ho farà davant un Nàstic que les decepcions de les dues passades temporades torna a partir com a un dels clars aspirants a les primeres places del grup.

La temporada passada, els partits a domicili van ser, sense cap mena de dubte, l’assignatura pendent tant del Sant Andreu com del propi ‘Piti’ com a entrenador del Badalona. El Nou Estadi no és, ni molt menys, el millor lloc possible per veure si aquesta dinàmica millorarà enguany. El Nàstic és un equip obligat, encara més que l’any passat i l’anterior, a no fallar. Després de dues temporades on els mals inicis de campionat han perjudicat l’equip, el tècnic grana, Vicente Moreno, té clar que això no pot tornar a passar. Per això, queda clar que els quadribarrats tindran davant seu un dels rivals més perillosos i forts del grup que, a més, manté el bloc que l’any passat es va quedar als despatxos sense el títol de campió –els tres punts perduts per alineació indeguda davant l’Atlètic Balears li haguessin valgut el primer lloc- i sense l’ascens en un polèmic darrer partit a Llagostera, duel on, cal recordar, l’andreuenc Nuha va ser clau.

Justament, l’ex del Llagostera serà titular. A l’espera del segon davanter, que s’està encara buscant, serà ell l’encarregat de portar la punta d’atac. Tot apunta, així ho va comentar ‘Piti’, que l’onze que salti al Nou Estadi serà molt similar al del darrer amistós a la Feixa Llarga. Són baixes segures els lesionats Carroza i Jilmar i el sancionat Lucas Viale. El tècnics andreuenc s’emportarà a Tarragona tots els jugadors disponibles i, per tant, haurà de descartar-ne dos.

El tècnic es mostra confiat en que l’equip arriba preparat al partit a un “camp supercomplicat” després d’una pretemporada on s’ha anat de menys a més. “Penso que arribem en bona disposició per començar a competir”, afirma.

De la seva banda, el Nàstic afrontarà el primer partit amb la necessitat, per al seu entrenador, Vicente Moreno, de buscar solucions a dues absències claus en defensa. Xisco Campos i Pablo Marín estan sancionats a conseqüència de les targetes vistes en el darrer partit de la fase d’ascens. Està per veure com soluciona aquesta situació, que afecta, i molt, l’eix de la reraguarda. També és dubte Jean Luc, que durant la setmana ha arrossegat molèsties.

La temporada passada, el partit entre Nàstic i Sant andreu, jugat en la quarta jornada de la segona volta, va acabar sense gols, tot i que els tarragonins van gaudir de nombroses ocasions i que a Quim Araujo, en gairebé l’única oportunitat dels quadribarrats, li van anul·lar un gol legal per un fora de joc inexistent. Històricament, però, el Nou Estadi no ha estat un camp propici pels andreuencs. En 27 visites, només ha puntuat en onze, amb 16 derrotes, sis empats i només cinc victòries.

La prèvia del partit:

Les dades del rival

Nastic 2014-15.DOC (78,5 kB)

NASTIC 2014-15.pdf (3,5 MB)