Europa, Figueres i Morell, més rivals a Tercera

31.05.2015 21:30

Barcelona (G.Pérez).- El sant Andreu ha conegut aquest cap de setmana tres nous rivals per l’any vinent al grup català de Tercera Divisió. El Morell és el segon equip que puja des de Primera Catalana mentre que Figueres i Europa han quedat eliminats de la promoció d’ascens i, per tant, no pujaran a Segona B. Amb els graciencs es recuperarà un derbi que no es veia des de la temporada 2007-08.

A Primera Catalana, el Júpiter ja tenia des de la setmana passada plaça a Tercera Divisió. Faltava per definir-se qui pujava directament des del grup 2. I qui era el favorit, el Morell, no ha fallat. Ha sumat el punt que necessitava i ha celebrat un històric èxit. De la seva banda, el Santboià ha quedat segon del grup i haurà de disputar amb el Granollers la promoció d’ascens. Un dels dos també jugarà a Tercera.

O podran ser els dos però per aconseguir-ho necessiten que Ascó i Pobla Mafumet pugin a Segona B. Els primers ha caigut en la promoció de campions enfront el Jumilla, amb un gol dels murcians en temps de descompte (3-2). Encara tenen una segona oportunitat, però. El filial del Nàstic, de la seva banda, ha eliminat el Tuilla i segueix viu. Tots dos ara han de superar dues eliminatòries.

Qui ha quedat sense opcions han estat el Figueres i l’Europa. Els de l’Empordà no han pogut fer bo el 2-1 de l’anada i han caigut per 1-0 enfront el Numància B. El valor doble del gol aconseguit pels sorians a Vilatenim ha condemnat els catalans.

De la seva banda, l’Europa ha vist com el Jerez de los Caballeros ha remuntat amb un 2-0 el gol d’avantatge que havien aconseguit al Nou Sardenya. Per tant, els gracients, a l’igual que els empordanesos, seguiran a Tercera. Això permetrà recuperar un altre gran derbi barceloní. Des de la temporada 2007-08 el Sant Andreu no s’enfrontava a l’equip escapulat. Llavors, es va guanyar els dos encontres: 3-0 al Narcís Sala i 0-1 a terreny contrari.

Falten encara, per tant, dues places del grup 5 per definir. El Manlleu necessita un ascens a Segona B, ja sigui de l’Ascó o de la Pobla per salvar-se. La resolució, però, encara trigarà quatre setmanes en arribar.

Promocions de Segona B

Pel que fa a la promoció d’ascens a Segona A, el Nàstic ha assolit l’ascens. El 3-0 al Nou Estadi enfront l’Osca, amb un darrer gol, per cert, de l’ex del Sant Andreu Marcos Jiménez ha culminat un retorn a la categoria de plata que es buscava des de fa tres anys.

En l’altra eliminatòria de campions, l’Oviedo ha guanyat per 0-1 al Ramon de Carranza. El Cadis, com l’Osca, anirà a la repesca on continuen, del grup 3, Hércules i Múrcia. El Reus, en canvi, no ha pogut superar l’1-0 en contra amb el qual el Racing de Ferrol s’ha plantat al Nou Estadi. Pel que fa a la promoció per eludir el descens, l’Eldenc ha confirmat la superioritat davant l’Avilés i ha certificat la permanència.