Ensopegada amb majúscules

08.02.2015 16:39

Palma de Mallorca (Redacció).- Aquesta jornada tampoc. La Unió Esportiva Sant Andreu continua en caiguda lliure i ha tornat a perdre davant un rival directe per la permanència. L'Atlètic Balears, més efectiu i contundent de cara a porteria, ha superat els andreuencs per 3-0 i ha deixat en evidencia la sequera golejadora quadribarrada; l'equip encara no ha vist porteria en la segona volta. Una derrota que deixa al Sant Andreu en posicions descens directe i a quatre punts de la salvació.

El Sant Andreu ha saltat al camp de Son Malferit amb bones intencions. Els homes de Rubén García han controlat l'encontre en els primers compassos i aquest domini s'ha traduït amb arribades a l'àrea balear i amb un elevat nombre de serveis de cantonada; fins a quatre córners seguits ha centrat Alcover en tres minuts. Però la poca efectivitat visitant, i la defensa ben organitzada dels blanc-i-blaus, ha permès mantenir la igualada al marcador.

Els andruencs continuaven mostrant una major possessió de la pilota però la manca d'idees en les resolucions finals permetia al Balears sortir ràpid al contraatac. Precisament, en una d'aquestes jugades aïllades, Tedi Surac – el nou fitxatge croat dels locals – s'ha girat sobre si mateix i amb un xut ras des de la frontal de l'àrea ha superat Morales. Un gol que ha fet mal al Sant Andreu i que ha servit als locals per creure encara més en la victòria.

En aquests minuts posteriors al gol, l'Atlètic Balears ha disposat d'alguna ocasió per fer el segon però la defensa quadribarrada ho ha evitat. Així, abans del descans, els de García s'han sabut reposar del cop i han tornar a agafar les regnes del joc amb centrades des de les bandes i amb xuts llunyans des de la frontal; una tònica habitual de l'encontre degut a la defensa agrupada dels balears, però que no ha donat resultat.

A la represa, el Sant Andreu ha intentat reaccionar, sense èxit. La poca capacitat de creació al mig del camp i les males accions a pilota aturada han provocat una certa frustració en l'equip, que que es mostrava superior al rival però no generava ocasions clares. Així, en el minut 75, en una altra jugada per la banda del Balears, l'àrbitre canari ha xiulat un penal després d'una entrada de Carroza sobre el davanter local. Una pena màxima molt discutida pels quadribarrats que han reclamat al col·legiat que el defensa havia tocat la pilota.

Fullana ha estat l'encarregat d'executar el llançament que ha suposat el 2-0. Un gol que ha enfonsat definitivament les esperances dels de García i que ha sentenciat el partit. Quinze minuts que s'ha fet eterns per al Sant Andreu, tot i l'entrada d'homes de refresc com Xavi Jiménez, Puerto o Guzmán. Precisament aquest últim, ha estat protagonista del tercer gol del Balears. Una passada enrere sense mirar ha deixat sol el davanter Ripoll i fet pujar el definitiu 3-0.

Tres punts més per l'Atlètic Balears que amb l'arribada a finals de gener del nou entrenador, Gustavo Siviero, encara no sap que és perdre un partit. Uns registres molt diferents als del Sant Andreu, ja que amb Rubén García a la banqueta només ha sumat una victòria i un empat en set enfrontaments disputats. Uns números que han encès, novament, totes les alarmes a la parròquia andreuenca.

Fitxa tècnica

Camp: Son Malferit.

Atlètic Balears: Víctor, Vich, Jaime (Thilo, 87'), Mairata, Guasp, Esteban, Tedi (Ripoll, 57'), Cristian (Artabe, 71'), Chando, Fullana i Cristian Rodríguez.

UE Sant Andreu: Morales, Llamas, Lucas Viale, Carroza, Jilmar (Guzmán, 81'), Ibon, Alcover (Puerto, 81'), Rubén (X. Jiménez, 63'), Calderón, Bruno i Chaco.

Àrbitre: Francisco José Melián Socorro (canari). T.G.: Jairo, Tedi, Esteban i Guasp / Chaco, Jilmar, Carroza, Lucas Viale i Bruno.

Gols: 1-0 Tedi (24’), 2-0 Fullana, de penal (77’) i 3-0 Ripoll (86').