Enric Socías: "Ara mateix qualsevol pot acabar fent playoff"

09.03.2012 14:15

Enric Socías és titular al Reus després d'una etapa a Sant Andreu que va suposar un canvi de cicle pel club. El tarragoní va ser un dels pocs reforços dels roig i negres, que van començar la temporada en llocs de playoff, però que després d'estar 8 partits sense guanyar van caure a la mitja taula. La victòria a camp del Gandía sembla que hagi esperonat els de Sant Castillejo, que diumenge reben el Sant Andreu. Socías preveu un partit igualat entre dos conjunts que encara poden aspirar a tot.

 

La victòria de la setmana passada a Gandia és la primera aconseguida en el que portem de segona volta.Què ha provocat aquesta mala ratxa després d'un inici brillant?

S'han ajuntat diversos factors. En primer lloc els equips ja et coneixen, saben com jugues i, vulguis o no, cada cop costa més sorprendre'ls. A més, abans feiem gol en pràcticament totes les oprotunitats que teníem i ara hem agafat una mala ratxa de cara a porteria.

El Reus va pujar de tercera l’any passat però tot i així al principi de la temporada no es movia de playoff. Quina és la clau d’aquest inici?

Sens dubte, el gran mèrit és de l’entrenador i del club. Quan un equip aconsegueix un ascens, el que es fa molts cops es canviar molts jugadors i aquí, en canvi,  s’ha mantingut el bloc. L’equip ja estava fet i rodat a prinicpi de temporada, a diferència de molts altres conjunts de la categoria.

Ara esteu a mitja taula però només a 3 punts de playoff. L’objectiu és quedar entre els 4 primers ara que la permanència sembla assegurada?

La permanència encara està per assegurar. AIxò sí, si poguéssim agafar una ratxa positiva de guanyar dos o tres partits seguits podríem tornar a estar a dalt.

Suposo que estàs content pel teu rol a l'equip. Ets un indiscutible per Castillejo...

Sí, sí. Ho estic jugant gairebé tot i estic content, no em puc queixar.

Parlant del míster, vas coincidir amb Castillejo al Nàstic la temporada 2000-2001 (any de l'ascens del Nàstic a 2aA), com es viu això de que t’entreni un ex company?

La veritat es fa una mica estrany a l’inici. Però com que el coneixes d'abans estàs bé amb ell i t’entens ràpidament pel fet de ja haver coincidit com a jugadors i haver compartit vestidor.

El Reus et va fitxar, entre altres coses, per la teva experiènciaa la categoria. Després de tants anys a 2a B, creus que aquesta temporada pot ser la més igualada que hagis viscut?

Sí, tots estem bastant igualats, ja sigui perquè han baixat els pressupostos o per altres circumstàncies. A part de l'Atlètic Balears que té jugadors decisius que marquen diferències i amb passat a primera, els altres estem més o menys al mateix nivell. Ara mateix, qualsevol equip pot acabar fent playoff

Aquesta igualtat es pot associar a una pèrdua de qualitat dels equips?

Podria ser, molts jugadors de més qualitat poden haver decidit marxar fora per cobrar un millor sou i això ha pogut provocar que el nivell baixi. Però d'altra banda, ha obert portes a gent de tercera o categories inferior. Gent jove que estan demostrant tenir talent.

Parlant del partit contra el Sant Andreu, per tu té algun significat especial enfrontar-te contra ells?

Sempre és especial enfrontar-te amb l’equip on has estat i més si és una experiència tan recent. Si que és veritat que el fet que només fos un any fa que tampoc tingui una gran càrreca emocional però tinc companys allà amb els que he fet amistat.

 

Al partit d'anada vam veure un duel vibrant amb constants anades ivingudes. Ens espera el mateix guió?

No ho crec. Els dos equips ja ens hem vist i ja ens hem enfrontat. Penso que serà un partit més tancat. Ja sabem quins són punts forts i dèbils de cadascú. Ara bé, som dos equips a qui els hi agrada jugar a futbol i per tant si que en algun moment podem viure moments com els del partit d'anada.

Quins creus que són els principals perills dels de Piti Belmonte?

Tenen jugadors a dalt molt ofensius i de força qualitat. Tenim sort que no hi seran, per exemple, Blaco o Llobet ni tampoc Marcos, que està a punt de recuperar-se. De migcamp en endavant qualsevol jugador et pot fer gol si t'enganxen bé en una contra.

Parla'm dels vostres perills.

Tenim gent molt ràpida a dalt, i si els podem l’esquena podem fer-los mal perquè tenim jugadors molt determinants.