En busca d'un nou cop d'autoritat fora de casa

16.01.2015 15:59

Barcelona (T.Martínez).- Derrota, victòria, derrota. Des de l’arribada de Rubén García a la banqueta del Sant Andreu, l’equip quadribarrat ha transmès millors sensacions, però els resultats són irregulars i la zona perillosa continua a prop. El descens és a només dos punts. Si bé és cert que els darrers rivals han estat exigents (Xàtiva fora, Elx Il·licità i Nàstic a casa), al Sant Andreu encara li costa trobar certa estabilitat malgrat el canvi d’entrenador.

Vista l’actitud dels homes de Rubén García als tres darrers partits, s’espera un duel obert contra un Villarreal B que buscarà dominar la possessió amb els seus futbolistes més tècnics. El Sant Andreu l’hi intentarà discutir, o com a mínim atacar durant diversos trams amb perill, a un equip que es troba a quatre punts de les posicions de promoció d’ascens. Amb el nou tècnic, el Sant Andreu s’exposa més en atac i intenta trepitjar àrea més sovint, assumint més riscos a canvi de generar més perill. Haurà de vigilar la defensa perquè la velocitat del filial groguet al contraatac no els passi factura. El Villarreal B, però, encara no ha guanyat en el que portem d’any i necessita retrobar-se amb la victòria si no vol despenjar-se de la zona noble. “Som conscients de la dificultat d’un equip que a casa és molt fort, però viatgem amb la intenció de sumar. Si poden ser tres punts molt millor”, ha declarat Rubén García abans del partit.

Els precedents recents entre tots dos equips quan el Sant Andreu ha visitat la província de Castelló no són gaire bons. Sobretot la passada temporada, quan els homes llavors dirigits per Patxi Salinas van caure per un contundent 4-1. El Sant Andreu també va perdre a Villarreal la temporada 2008-09. En canvi, va aconseguir sumar un punt sota les ordres de Piti Belmonte l’any 2012-13.

Per enfrontar-se a un rival d’entitat com el Villarreal B, el Sant Andreu no podrà comptar amb els sancionats Víctor, Manu Viale i Carroza. A més, Adrià Borreda segueix lesionat. En canvi, sí que estarà disponible Joaquín Calderón, ja recuperat de la seva lesió, i la nova incorporació quadribarrada, l’extrem Rubén Martínez, presentat a la darrera setmana i que debutarà demà, segons el tècnic quadribarrat. Tot i les baixes, tot l’equip viatjarà a Villarreal, inclosos els jugadors no disponibles, per donar suport als seus companys.

El filial groguet arriba amb diversos contratemps a l'hora de rebre el Sant Andreu. No hi serà Adrián Marín, defensa de 17 anys que sovint va convocat amb el primer equip, ni tampoc els lesionats Alic i Pablo González i els sancionats Cubillas i Anton Shvets. Tot i així, tornarà Nahuel Leiva, jove atacant argentí, autor de 4 dianes aquesta temporada a Segona B, que va ser titular el passat dimecres a la Copa del Rei. Jason i Fran Sol (tots dos han marcat cinc gols aquesta temporada) seran dos dels altres jugadors que caldrà vigilar amb lupa.

Aquest és el primer dels dos partits seguits que els andreuencs disputaran lluny del Narcís Sala, on el Sant Andreu ha obtingut prou bons resultats aquesta temporada. Amb la zona perillosa ben a prop, és important sumar algun punt en les dues properes setmanes. No obstant això, no cal oblidar que el Sant Andreu ha aconseguit guanyar als estadis del Nàstic i Alcoià aquesta temporada en moments en què ningú ho esperava.

La prèvia

Les dades del rival

VILLARREAL B 2014-15.pdf (4,3 MB)

Villarreal B 2014-15.doc (81 kB)