Els últims tres punts

03.05.2014 15:24

Barcelona (T.Martínez) Quan semblava que la salvació s’hauria de jugar en un últim partit dramàtic al camp del València Mestalla, el Sant Andreu ha aconseguit una bona ratxa que li permet dependre d’ell mateix abans de la darrera jornada. Arriba al Narcís Sala un Olímpic de Xàtiva que no es juga res, ni tan sols l’opció de jugar la Copa l’any vinent. I l’estadi andreuenc ha d’animar com mai per tal que el seu equip s’endugui tres punts que tanquin una temporada convulsa.

No obstant, si al matí de diumenge perd el València Mestalla a la Ciutat Esportiva de l’Espanyol B i el Prat no guanya a casa contra un Alcoià que s’està jugant el play-off, la permanència ja estaria tancada abans del duel contra l’Olímpic de Xàtiva. Però el més important és sumar els tres punts, tancar la temporada al Narcís Sala amb una victòria i allunyar fantasmes d’anys anteriors.

Les dinàmiques de tots dos conjunts són oposades. A Sant Andreu es frega l’eufòria en veure que la permanència està ben a prop, i més després de guanyar fora de casa per primer cop en 15 mesos. Els de Martí Cifuentes enllacen dues victòries consecutives i tres partits seguits sense perdre. I contra rivals exigents. De fet, els equips de la zona mitjana-alta de la classificació se li donen prou bé al Sant Andreu, ja que cap dels 10 primers ha aconseguit endur-se els tres punts de la seva visita al feu quadribarrat.

D’altra banda, l’Olímpic de Xàtiva encadena quatre partits seguits sense guanyar i no venç fora de casa des de gener. Lluny queda aquella ratxa de 2 gols encaixats entre les jornades 10 i 24 que van apropar els de Xàtiva a la zona alta de la taula. Se li està fent una mica llarg el tram final de la temporada i als últims 6 partits només han estat capaços d'anotar 3 gols. Els valencians arriben sense Pepín, David García i Belda, tots lesionats.

La principal baixa de Martí Cifuentes per la penúltima jornada de lliga és Alberto Carroza, sancionat, mentre Dídac segueix lesionat. No obstant, tota la plantilla (i el porter del juvenil Manu) ha estat convocada pel tècnic andreuenc de cara al duel decisiu. Inclosos Albarrán, Quim Araujo i Mouriño, futbolistes que últimament han estat descartats pel tècnic quadribarrat.

Diumenge 4 de maig, 18:00h, Narcís Sala. El partit més important de la temporada.

La prèvia

Camp: Narcís Sala (18:00h).

UE Sant Andreu: Morales, Xapi Arnau, Mozó, Azparren, Rubén; Ibon, Melo, Ton Alcover, Aaron, Ander i Matas.

Olímpic de Xàtiva: Francis, Ramon, Alcázar, Mendoza, Belda; Samu, Marenyà, Vaquero, Edison, Gómez i Pau Franch.

Àrbitre: Francisco José Melián Socorro (Col·legi canari)

Les dades del rival

Olimpic de Xativa 2013-14.doc (76,5 kB)

OLIMPIC XATIVA 2013-14.pdf (5,3 MB)