Els millors dels mortals, segona part

20.09.2014 14:30

Barcelona (G.Pérez).- El Club Natació Sant Andreu ja és, per dret propi, el gran protagonista de la festa del waterpolo català. Els dos equips absoluts del club disputaran la final de la Copa Catalunya. El femení va aconseguir la classificació divendres i aquest dissabte els homes de Xavi Julià no han fallat i han superat el Club Natació Catalunya a la tanda de penals després d’un duel taquicàrdic. El rival, a l’igual que en la Copa del Rei, serà el totpoderós Atlètic Barceloneta.

El duel ha començat molt bé per al Sant Andreu, que amb una bona defensa ha complicat molt l’atac dels graciencs. De fet, avançat el segon quart, el duel semblava molt ben encarrilat amb un 1-4 favorable (1-2 al primer quart). El Catalunya, però, ha reaccionat. Els andreuencs s’han bloquejat en atac i han encaixat un parcial de 5-0 que permetia el rival posar-se per davant al marcador avançat el tercer quart (6-4).

El Sant Andreu ha aconseguit superar aquest mal moment i equilibrar les forces, però fins gairebé el darrer sospir ha anat a remolc. Quan faltaven deu segons per al final, ha apargut un oportú Lukas Duric per recollir un refús i marcar l’empat que permetia arribar a la tanda de llançaments fatídics.

A l’igual que a quarts, el Sant Andreu ha estat més encertat en els penals. Els ha marcat tots i una aturada de Ramon Santís ha certificat la classificació per a la final (3-5).

Xavi Julià s’ha mostrat “molt content” per l’èxit assolit i, de fet, ha volgut remarcar que es tracta d’una fita compartida amb el femení. “És molt important per al club tenir els dos equips a la final”, ha posat en relleu. Ha avisat, però, que la final serà una missió gairebé impossible tot recordant que els mariners “són els campions d’Europa i, encara que tenen baixes... nosaltres també les tenim”. Per tant, “intentarem arribar fins on puguem” un cop “l’objectiu està més que acomplert” ja que “Per poder lluitar contra aquests grans equips necessites moltes coses, fonamentalment diners”.

Ràdio Trinitat Vella us oferirà demà en directe connexions amb les dues finals, tant la del femení, contra el Club Natació Sabadell, com la del masculí, enfront el Barceloneta.

Catalunya: Dani Sullà, Marc Ventura, Gabor Egedi (1), Victori Morell, Serci Clols(1), Arpad Babay (1), Adrià Carabí (1), Marc Hernández, Albert Plazas, Enric Arnella (1), Sergi Trilles(3), Gerard Trilles (1) i Albert Clols

Sant Andreu: Ramon Santis, Adrià Sanz(2), Jaime Peiró, Javier Gorria (1), Pau Barnils, Lucas Duric(4), Ivan Losa, Eric Fernández, Erik Brugué(1), Samuel Balaz(1), Arnau Escarré, Joel Bertrán i Aleix Badia.

Parcials: 1-2 / 3-2 / 3-2 / 2-3. Total: 9-9. Penals: 3-5