Els penals propicien la primera sorpresa dels Històrics

01.08.2011 22:36

Ja sol passar. El Torneig d’Històrics sempre ha estat una font de sorpreses. I la nova edició tampoc serà pas una excepció. La primera campanada ha arribat a la jornada inaugural. L’Horta, de Segona Catalana, ha eliminat el Santboià, un dels punters de Tercera Divisió. Els blanc-i-negres han trencat sobre el camp la teòrica superioritat del seu rival, han resistit els noranta minuts sense encaixar cap gol i, en la tanda de penals, han estat letals mentre que els del Baix Llobregat no han estat capaços de superar el meta Álvaro.

El Santboià no ha estat còmode en cap moment sobre el camp. S’esperava que els vermells dominessin i no ha estat així sinó que el duel ha estat equilibrat malgrat la suposada diferència de potencial entre els rivals. En el primer temps, sí es pot dir que els del Baix Llobregat han intentat portar la iniciativa, però sense ser capaços de crear excessiu perill davant la porteria contrària. L’Horta, de la seva banda, aportava garra i lluita a la medul·lar i buscava robar pilotes per llençar la contra.

Així, el partit no ha estat brillant en quan a futbol. En moltes ocasions, massa, el Santboià s’ha entestat en penjar pilotes llargues a la recerca del cap de Jordi Martínez, unes accions ben contrarestades per la defensa blanc-i-negra. La millor opció, però, ha estat d’autèntic luxe. Es jugava el minut 11. Bona centrada des de la banda dreta de Dani Romero i millor control de Pedro, que ha vist com la seva rematada la repel·lia el travesser. Instants després, una mala entrega al mig del camp l’ha estat a punt d’aprofitar el davanter vermella Masip, però la ràpida reacció del meta Marc, amb una bona sortida, ha salvat l’Horta.

Semblava que s’animava el Santboià, però ha estat un miratge. Novament els de Paco Clos han tornat a abusar del joc llarg i la defensa rival ha anat guanyant confiança. Fins i tot, en els darrers minuts del primer període, els homes entrenats per Archi han començar a sortir amb bones accions de contracop, tot i que moltes d’elles, per precipitació, acabaven amb xuts llunyans.

El descans ha servit perquè, tal i com és habitual en aquests partits, els entrenadors de tots dos equips introduïssin nombrosos canvis. El panorama del encontre, però, no ha variat gaire. El Santboià, lluny de millorar el seu joc, ha tingut encara més problemes per trobar el camí cap a la porteria contrària. Poc a poc, l’Horta anava agafant confiança i, si algú ha creat perill, han estat els blanc-i-negres. Pereira, al 63’, ha vist com el porter Èric salvava el 0-1 enviant el seu xut a córner.

Tots dos equips ho han continuat intentant fins el final, però sense encert i, de fet, sense opcions clares per canviar un marcador que els portava a la tanda de penals. En el desempat des dels onze metres, l’Horta ha estat molt més encertat. Pel Santboià, Antonio ha llençat fora el seu xut i Cárdenas i Isaac han vist com el meta Álvaro refusava els seus. En canvi, els blanc-i-negres Rueda, Rubén i Pereira no han fallat.

L’Horta, per tant, és el primer semifinalista del torneig. El segon sortirà del triangular que disputaran aquest dimarts, a partir de dos quarts de set de la tarda, Sants, Terrassa i Sant Andreu.

Camp: La Verneda. 400 espectadors.

Santboià: Cañadas, Joel, José Antonio, Erencia, Jose, Heredia, Dani Romero, Cristian, Masip, Jordi Martínez i Pedro. També han jugat: Sergio, Èric, Isaac, Cárdenas, Ricardo, Roger, Guerau, Víctor Vázquez, José Javier, Eduardo, Pradas i Iván Molina.

Horta: Marc, Miguel León, Rueda, Miguel Ángel, Marc Esteve, Aitor, Espada, Albert Jaén, Mario, Juan Pedro i Cristian. També han jugat: Rubén, Álvaro, Aleix, Pereira, Bosch, Joseph, Jonathan, Nabil, Roc i Iván Gres.

Àrbitre: López Quintana. No va mostrar targetes. Com a curiositat, destacar que al descans, ha fet el sorteig de camp de nou. Potser es pensava que també xiulava un triangular.