El Sant Andreu, tercer al campionat d’Espanya

20.07.2014 21:16

Barcelona (G.Pérez).- El Club Natació Sant Andreu ha tancat amb molt bon sabor de boca els campionats d’Espanya de natació que s’han celebrat aquests dies a les piscines Bernat Picornell. Tres ors més (Jéssica Vall a 200 braça, Arnau Rovira a 400 lliures i el relleu 4x100 estils femenins) més una plata de Érika Villaécija als 400 lliures han posat un brillant colofó. L’entitat ha quedat tercera en la classificació per clubs, a un sol punt del segon, el Canoe.

Jéssica Vall arribava a la final dels 200 metres braça amb la millor marca i ha certificat el seu favoritisme rebaixant-la en gairebé cinc segons. Els 2’25’’37 l’han fet inabastable per a qualsevol de les seves rivals. En segona posició, ha quedat Marina García (Mediterrani) i Concepción Badillo (Mairena). Vall ja va sumar dissabte l’or als 100 metres braça. A aquesta prova, en modalitat masculina, Juan José García ha quedat cinquè.

L’altre gran triomfador individual del Sant Andreu en la darrera jornada dels campionats ha estat Arnau Rovira. S’ha penjat l’or en la prova dels 400 metres lliures, amb una marca de 3’53’’57, superant Marc Vivas (Sabadell) i Ricardo Rosales (Navial). A aquesta prova, Marc Calzada ha quedat en desena posició amb en aturar el cronòmetre en 3’59’’71.

El tercer màxim metall per al club andreuenc ha vingut, una vegada més, de l’equip femení de relleus. Als 4x100 estils, África Zamorano, Jéssica Vall, Érika Villaécija i Marta González han finalitzat la prova amb una marca de 4’09’’46 i han superat els equips del Mairena i del Mediterrani.

Els metalls de la jornada, però, no s’acaben aquí. Érika Villaécija, minuts abans de participar en el relleu, s’ha penjat la plata en la prova dels 400 metres lliures. Només l’ha pogut superar Melanie Costa, amb una marca de 4’09’’73. Villaécija ha aturat el cronòmetre en 4’12’’23.

Altres participants andreuencs han estat Mario Navea, que ha quedat nové en 200 metres estils i Sónia Pérez, cinquena en la categoria femenina de la mateixa prova.

Tots aquests triomfs han situat el Sant Andreu com el tercer millor club del campionat. Amb 347 punts, s’ha quedat a només un del segon classificat, el Canoe. Més inabastable ha estat el Sabadell, amb 494.