El Sant Andreu suma el primer punt contra l'Ontinyent (1-1)

05.09.2011 01:17

Avui semblava que estava escrit que el Sant Andreu guanyaria. Dues derrotes seguides havien generat a l'afició andreuenca unes ganes de guanyar insuperables, encomanades a uns jugadors que des del primer minut han anat a per totes. Però tot i les bones intencions i el bon futbol que planyeja el Sant Andreu, l'empat final amb l'Ontinyent deixa clar que falta fer un últim pas per passar del plantejament a la realitat.

El Sant Andreu ha començat dominant. Marc Martínez ha estat amo i senyor del migcamp durant tot el partit. Però tot i que els de Piti Belmonte tenien més posessió, amb prou feines creaven perill a la porteria d'Alberto. Només unes tímides aproximacions d'Eloi i Llobet han causat certa inquietut en la defensa valenciana. Però un cop passat el primer quart d'hora el Sant Andreu s'ha animat. Primer Marc Martínez amb un xut des del mig de camp ha intentat fer pujar el 0-1 al marcador, i després Caroza l'ha tingut de cap després del llançament d'una falta. Però quan semblava que els locals tenien el partit més controlat, l'Ontinyent ha sortit de darrere i ha començat a portar molt perill, sobretot en les bótes de Javi Salero i un inspirat Fernando Béjar, ajudats des de la zona de tres quarts per un inspiradíssim Albert Urrea. Abans de complir-se la mitja hora, Béjar ha tingut la primera jugada de perill pels visitants, amb un xut que ha sortit fregant el pal, i al minut 28, Morales amb una aturada marca de la casa ha impedit el gol després d'una rematada de Javi Gómez a boca de canó. El Sant Andreu estava passant engúnies i l'Ontinyent cada cop es sentia més còmode sobre el terreny de joc. Els locals han agrait la fi d'una primera part, que d'haver durat més apuntava a un gol dels de Roberto Granero abans del descans.

Nakor i Marcos, revulsius

Tot i tenir més la pilota que el seu rival, al Sant Andreu li faltava fluidesa. Marc Martínez estava massa sol en la creació, ja que Carroza estava més pendent de tasques defensives i als homes de dalt els hi costava baixar a rebre. Piti Belmonte ha vist una solució amb nom i cognom: Nakor Bueno. L'ex del Lleida ha debutat avui, i amb nota. La principal diferència que s'ha notat amb l'entrada de Nakor ha estat el treball entre línies, donant més continuitat a Marc Martínez. Però si Nakor havia d'exercir de mitja punta, calia un home a dalt per exercir de referència. Belmonte ha donat entrada a Marcos en el lloc d'Eloi, i el balear ha portat de corcoll la defensa valenciana. Però encara que els sensacions havien millorat amb l'entrada d'aquests dos jugadors i la de Nando González al mig del camp, el primer en colpejar ha estat l'Ontinyent. Després d'una assistència d'Urrea la pilota ha caigut a peus de Kikín que amb un xut amb la cama esquerra ha fet inútil l'estirada de Morales.

Reacció andreuenca

El Sant Andreu no s'ha encongit i ha començat a avançar línies. Xavi Jiménez ho ha intentat amb un xut llunyà, però ha estat finalment Marcos qui ha aconseguit el gol de l'empat. Després d'una jugada per banda de Nakor, el de Badia ha fet una passada enrere que Marcos, davant l'apatia del porter Alberto, ha empès al fons de la porteria. Quedaven onze minuts de partit, i el Sant Andreu, lluny de conformar-se amb l'empat, ha anat a buscar el segon gol.

Marcos ha monopolitzat les arribades a la porteria d'Alberto. Primer, després d'una excel·lent passada de Marc Martínez, ha intentat una vaselina que ha sortit lleugerament per sobre del travesser. I en el temps de descompte, després de recuperar una pilota al mig del camp el seu xut ha impactat al lateral de la xarxa.

El partit se li ha fet molt curt al Sant Andreu, i si hem de fer cas als entrenadors, l'empat no és just. Piti Belmonte ha aifrmat que el Sant Andreu ha tingut més posessió i més ocasions, mentre que Roberto Granero ha dit que el seu equip ha estat clar dominador del joc. Belmonte ha afirmat que falta fluidesa al joc, però s'ha mostrat content amb el resultat, i sobretot satisfet per haver marcat el primer gol de la temporada. Caldrà veure si el Sant Andreu segueix amb la línia ascendent dimecres, en compromís de la Copa del Rei contra l'Oriola al Narcís Sala.

UE Sant Andreu 1

Ontinyent CF 1

UE Sant Andreu: Morales, Fran Grima, Dídac, Moyano, Arnau, Carroza (Nando 65′), Marc, Xavi Jiménez, Llobet (Nakor 57′), Luis Blanco i Eloi (Marcos 65′).

Ontinyent CF: Alberto, Gonzalo (Borja 39′), Ivan Forte, Diego Alegre, Béjar, Javi Gómez (Kikín 45′), Urrea, Álex, Navarro, Salero i Santos (Vicente 80′).

Gols: 0-1 Kikín (67′), 1-1 Marcos (79′).

Àrbitre: David Pinto Herrera, del col·legi tinerfeny. Ha mostrat la groga als locals Marc, Xavi Jiménez i Eloi i als visitants Ivan Forte, Diego Alegre i Béjar.