El Sant Andreu es disfressa d’esperança

02.03.2014 20:37

Barcelona (P.Mitjans).- Sí, era el dia. La Unió Esportiva Sant Andreu, després d’una ratxa molt negativa de resultats, ha tornat a assaborir el regust de la victòria. Els nois de Martí Cifuentes s’han posat la disfressa d’esperança i han aconseguit derrotar un dels millors equips de la categoria com és el filial del Villareal. D’aquesta manera, els quadribarrats agafen una mica d’aire que els permetrà encarar el tram final de competició amb més tranquil·litat.

Des dels primers compassos partit, els assistents al Narcís Sala han pogut veure com el seu equip ha sortit disposat a guanyar el duel. Al minut 2 ha arribat la primera ocasió clara dels quadribarrats, una falta a la frontal de l’àrea que Ton Alcover ha enviat per sobre de la porteria d’Aitor. En els minuts següents però, el Sant Andreu ha abaixat el ritme de l’inici i això ha permès al conjunt groguet –aquest diumenge de blau – començar a controlar el tempo de l’encontre.

El joc dels de Cifuentes a la primera meitat s’ha basat en pilotades a dalt per buscar els homes d’atac i no arriscar en la sortida de pilota. A mesura que passaven els minuts, els de la Plana s’han anant trobant més còmodes sobre la gespa del Narcís Sala i han fet valer la seva qualitat. Precisament, una jugada individual del davanter Juanto al minut 23’ ha obligat a Morales ha fer una de les aturades a les que ens té acostumats. En l’un contra un amb el jugador del Villareal, el porter andreuenc ha aguantat molt bé el xut i ha evitat el que podria haver estat el primer gol del matx.

Els groguets han continuat buscant la porteria rival, però la defensa andreuenca ha estat molt atenta. Això ha reactivat l’equip i li ha permès tenir més control i aproximar-se amb més perill a l’àrea rival. Al minut 29’ ha arribat la primera oportunitat per banda dreta, i en el 33’ la més clara. Ton Alcover ha recuperat una pilota en la parcel·la ofensiva i ha fet la passada a Matas, que no ha pogut superar el porter del Villareal perquè ha creuat massa la rematada.

A dos minuts per arribar a la fi del primer temps, el tècnic del Sant Andreu s’ha vist obligat a fer la primera substitució de l’encontre. Xavi Jiménez, amb un cop al turmell, ha hagut d’abandonar el terreny de joc. En el seu lloc ha entrat Guzmán. Abans d’arribar al descans però, encara hi ha hagut temps de que el conjunt groguet llancés el quart córner del partit i posés la por al cos als andreuencs. La defensa però, ha sabut aguantar i ha marxat als vestidors amb l’empat a zero.  

La segona meitat ha començat com els últims minuts de la primera. Cap dels dos equips acabava de fer-se amb el domini del joc i les oportunitats queien per les dues bandes. Així, la intensitat també ha anat en augment i s’han vist les primeres targetes grogues del partit (per a Aaron Bueno i Orti). De la mateixa manera que Jiménez, Ton Alcover també ha hagut d’estar substituït per un fort cop al cap. Mouriño ha estat l’home escollit per suplir la baixa del mig de camp.

Al minut 14’ ha arribat el penal a favor del Sant Andreu. Guzman ha rebut una pilota en profunditat i quan ha entrat a l’àrea, Blázquez l’ha desequilibrat i el col·legiat Pérez Peraza no ha dubtat en xiular pena màxima. Aaron Bueno ha agafat la responsabilitat però ha fallat. El porter del Villareal ha endevinat la direcció del llançament (a baix i a la dreta) i ha enfonsat, momentàniament, els ànims del Sant Andreu.

Després de la clara ocasió, el Villareal ha sabut aprofitar els moments d’incertesa andreuencs i s’ha aproximat a la porteria de Morales amb perill. Però al minut 27’, una centrada de Xapi Arnau per banda dreta la rebutjat el defensa Diego i l’ha introduït dins la seva porteria. D’aquesta manera, el conjunt quadribarrat trencava una ratxa preocupant de 524 minuts sense marcar.

No obstant, la alegria ha durat ben poc. Dos minuts més tard i en una nova jugada a pilota aturada, el propi Diego ha esmenat l’error i ha empatat el partit amb una rematada al primer pal. El cop anímic ha estat dur, però els nois de Cifuentes no han abaixat els braços i han continuat buscant els tres punts. L’entrador andreuenc ha esgotat el darrer canvi i ha fet entrar un altre home d’atac, Quim Araujo. El partit estava obert, i els dos equips han disposat d’ocasions per marcar. La balança però, s’ha decantat a favor del Sant Andreu.

En el temps de descompte, una centrada per la banda esquerra d’Ibon que ha refusat un defensa groguet ha anat a parar a Guzmán que, tal com l’ha rebuda, ha engaltat una canonada que ha tocat el travesser i ha entrat a la porteria rival. L’alegria s’ha desfermat al Narcís Sala i els aficionats i els jugadors han recobrat la l’espurna d’il·lusió que feia jornades que no es percebia. Però encara quedava temps per més. En l’últim minut, Juanto ha disposat d’una falta molt perillosa des de la frontal de l’àrea que per sort, ha marxat desviada. Els aficionats han pogut respirar tranquils.

Al final, victòria molt treballada dels quadribarrats. Tres punts que no són suficients per sortit de la zona de promoció de descens, però que són vitals per agafar oxigen i afrontar les deu finals que queden amb una altra dinàmica.

Camp: Narcís Sala.900 espectadors.

Sant Andreu: Morales, Xapi Arnau, Rubén, Mozó, Azparren, Ibon, Xavi Jiménez (Guzmán, 43’), Carroza (Araujo, 75’), Matas, Alcover (Mouriño, 55’) i Aaron Bueno.

Villareal B: Aitor, Felipe, Diego, Blázquez (Borja, 92’), Galas, Sergio, Cámara, José Ángel, Orti (Esteve, 70’), Edison Flores i Juanto.

Àrbitre: Pérez Peraza (Tinerfeny). T.G.: Morales, Mozó, Aarón Bueno, Xapi Arnau, Ibon Gutiérre/Orti i Blázquez. També ha fet fora l’entrenador del Villareal B, Lluís Planagumà.

Gols: 1-0, Diego, p.p. (74’). 1-1, Diego (76’). 2-1 Guzmán (91’).