El Sant Andreu diu adéu al somni i cau davant l'Oriola (0-1)

08.09.2011 13:33

Després de l'inici justet en lliga, hi havia moltes esperances posades en aquest partit. Només calia passar dues rondes (que es diu aviat, però costa) per trobar-se amb l'il·lusionant repte de rebre un equip d'Europa League o Champions. Es notava a la graderia, que presentava la millor entrada de la temporada i que va empènyer fins el final. Però no va poder ser. L'Oriola va arribar una vegada i va marcar, mentre els andreuencs no van poder perforar la porteria del "Pulpo" Romero.

El partit va començar tal i com seria durant la majoria del partit, amb possessió del Sant Andreu. Ben aviat, però, i en una indecisió en defensa entre els centrals, Dani Gómez la va aprofitar per engaltar un xut creuat que primer tocava el pal i després significava el 0 a 1.

La primera ocasió dels quadribarrats la va tenir Llobet, en un fort xut de falta que va poder blocar el porter valencià. Ara bé, l'Oriola podria haver sentenciat a la mitja hora de partit amb un altre xut a pal i gol de Dani Gómez des d'una posició similar. Per sort, en aquesta ocasió el linier va aixecar el banderí, indicant fora de joc. D'aquí fins al final del primer temps, tot van ser centrades del Sant Andreu que es van passejar per l'àrea, però ni Marcos, ni Araújo, ni Xavi Jiménez van encertar a rematar-les.

La segona part era la continuació del setge andreuenc. I la continuació de no tenir encert de cara al gol. Xavi Jiménez, molt actiu, va arribar a la línia de fons i va fer una passada enrere, però Marcos va rematar contra el cos d'un defensa. Fran Grima era un dels culpables d'aquestes bones centrades que no es remataven i en aquesta segona part en faria un parell més.

I va arribar l'acció de la polèmica. Corria el minut 28 quan Xavi Jiménez va guanyar la posició al defensa a dins l'àrea i aquest li va etzibar una cossa que es va sentir a l'altre gol. Els dos jugadors van caure al terra, però l'àrbitre va considerar que la falta era del català. L'acció va ser molt protestada tant per la grada com pels jugadors de "Piti" Belmonte. Si no hagués xiulat falta en contra, per si fos poc, la jugada havia acabat en gol.

L'entrada de Luis Blanco, com a revulsiu, va acabar d'excitar el partit. Els últims 15 minuts no es va sortir del camp dels valencians, però no hi va haver manera. Ni les centrades de Blanco, ni els remats de córner, ni les faltes, ni posar Moyano de segon davanter centre per tocar-les amb el cap, ni els 4 minuts d'afegit en què Marcos va rematar de cap i la pilota va sortir fregant el pal, ni la incorporació de Morales en l'últim córner. Cap d'aquestes opcions va servir per empatar el partit i forçar la pròrroga.

És per tot això, i per com va anar el partit, que el resultat no reflecteix el què es va veure sobre el terreny de joc, però "el futbol és així". Si es segueix treballant en la mateixa línia i es posen les ganes del partit d'ahir, la victòria no trigarà en arribar.

Fitxa tècnica:

Sant Andreu : Morales; Grima, Dídac, Moyano, Canelada (Arnau 84'); Marc, Nando (Carroza 58'), Xavi Jiménez, Araujo; Llobet (L. Blanco 68') i Marcos.

Oriola: "Pulpo"; Carmelo, Benja, Delgado (Miguel Ángel 45'), Navarro; Arqués, Pelusa (Ibán Espadas 75'), Dani Gómez, Teo (Manrique 65'); Diego i Cases.

Gols: 0-1: Dani Gómez (10′).